Bitcoin BTC Iran VS Sancties Blockchain Mining Bitcoin-mining

De mede-oprichter van Apple gelooft sterk in de toekomst van Bitcoin. Volgens Steve Wozniak, van de 1.500 cryptocurrencies die bestaan, kan alleen Bitcoin als ‘puur’ worden beschouwd.

 

Wozniak hoopt dat Bitcoin één globale valuta wordt

In een interview met CNBC op maandag, verklaarde Wozniak dat hij hoopt dat Twitter CEO Jack Dorsey’s geloof in Bitcoin zal uitkomen. De mede-oprichter van Apple maakte de volgende opmerkingen tijdens de Money 2020-conferentie die deze week in Amsterdam wordt gehouden:

“Ik geloof wat Jack Dorsey zegt, niet dat ik noodzakelijkerwijs geloof dat het ook echt gaat gebeuren, maar omdat ik wil dat het zo is.”

Wozniak verwees naar Dorsey’s opmerkingen in maart van dit jaar. De oprichter en CEO van zowel Twitter als Square verklaarde dat hij van mening was dat er een eenheidsmunt zou ontstaan ​​voor het internet en de wereld. Hij vervolgde dat deze valuta Bitcoin zou zijn.

Volgens het artikel in CNBC van vandaag heeft Wozniak Bitcoin gekocht toen het rond de $ 700 waard was. Sindsdien heeft hij alles, behalve een crypto, verkocht. Maar ook al is de mede-oprichter van Apple zeer deskundig in techniek, hij werd alsnog het slachtoffer van een scam. Hij werd opgelicht toen hij cryptocurrency wilde inwisselen voor dollars. Naast zijn enkele Bitcoin heeft hij ook twee Ether-crypto’s – de eigen valuta op het Ethereum-netwerk.

In het interview van vandaag vertelde Wozniak over zijn lof voor Bitcoin, beter dan menig commentator in staat is. Hij sprak met liefde over de kwaliteiten van decentralisatie en beperkte toevoer, en vergeleek het met een natuurlijk fenomeen dat geen menselijk ingrijpen vereist om te werken:

“Bitcoin is wiskundig gedefinieerd, er is een bepaalde hoeveelheid bitcoin, er is een manier waarop het wordt verspreid … het is puur en er komt geen mens aan te pas, … groeien en groeien … en overleven, dat zegt iets dat is natuurlijk en de natuur is belangrijker dan al onze menselijke conventies.”

Ten slotte richtte Wozniak zich op de altcoin-space. Hij beweerde dat niemand uiteindelijk kon concurreren met Bitcoin omdat elke crypto het bedrijf moet dienen dat het heeft gecreëerd. Nogmaals, het thema van de decentralisatie werd genoemd in zijn beoordeling:

“Alleen bitcoin is puur digitaal goud … en daar ben ik in geïnteresseerd. Alle anderen hebben de neiging om sommige aspecten van bitcoin op te geven. Bijvoorbeeld volledig gedecentraliseerd zijn en geen centrale controle hebben. Dat is het eerste dat ze moeten opgeven om te proberen een werkend bedrijfsmodel te hebben. “

Bron: Newsbtc

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.