De regering van Taiwan heeft bevestigd een cryptocurrency regulatie op te stellen gebaseerd op een extensie van hun wet tegen witwassen (AML) op 10 april.

In een uitspraak vertelde het ministerie van financiële zaken dat ze ervoor hebben gekozen om AML-regels, die momenteel worden gebruikt voor traditionele financiële middelen, te gebruiken als basis om de bloeiende cryptocurrency aan banden te leggen.

Als reden werd gegeven het “verhoogde risico” van witwaspraktijken onder investeerders van virtuele currency door het AML Financial Action Task Force departement – waarna het ministerie toevoegde gesprekken te hebben gehad met 2 Taiwanese beurzen: BitoEx en MaiCoin om erachter te komen wat het perspectief van de industrie hierop is.

Het nieuws komt een week nadat de Taiwanese centrale bank advies gaf dat de bestaande AML wetten toegepast zouden moeten worden om voor cryptocurrency.

Het is een stap dichterbij volledige regulatie van Bitcoin en altcoin activiteit, waardoor Taiwan steeds verder afdrijft van het perspectief van buurland China, waar cryptocurrency beurzen en ICO-participatie nog steeds verboden zijn.

Als volgende stap, aldus het ministerie van financiële zaken, zal het consultatie vragen bij “relevantie agentschappen, politie en onderzoekers” om een compleet beeld te krijgen van hoe het huidige cryptocurrency landschap eruitziet.

 

 

Bron: Cointelegraph

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.