De acceptatie van Bitcoin neemt toe naarmate bedrijven wereldwijd overstappen op het accepteren van bitcoin-betalingen. Prazska Plynarenska, een energiegigant uit Tsjechië, accepteert vanaf volgende maand Bitcoin-betalingen. Onlangs heeft de Argentijnse bank ook het gebruik van bitcoin aangekondigd voor een cross-payment-systeem voor het verbeteren van haar crypto-gebruik.

De energiegigant uit Tsjechië, Prazska Plynarenska, kondigde aan dat het binnenkort Bitcoin Betalingen gaat accepteren. Vanaf juni 2018 hebben klanten de keuze om hun maandelijkse contributie in cryptocurrencies te betalen.

In een poging om hun infrastructuur te moderniseren, neemt het bedrijf de cryptoroute, aldus de energiemaatschappij:

“We willen dichter bij de jonge generatie komen en niet als ouderwets worden gezien.”

Naarmate de gebruikers zich aanmelden bij de website van het bedrijf om de betaling te verrichten, worden er twee standaardopties weergegeven met betrekking tot de nationale valuta Koruna en Bitcoin.

Het bedrijf houdt echter geen bitcoin vast. De crypto wordt omgezet in de fiat-valuta zodra de betaling is uitgevoerd.

HN Paul Janecek, een lid van de raad van bestuur van het bedrijf, zei:

“We openen in juni een betalingsgateway, die onze betaling automatisch van cryptocurrency omzet naar de normale valuta, dus we zullen niet speculeren over de ontwikkeling, maar als iemand op een alternatieve manier wil betalen, willen we dat faciliteren.”

Prazska Plynarenska is niet de eerste die bitcoin accepteert als betaling, aangezien Alza.cz, een e-commerce bedrijf BTC al sinds februari 2018 accepteert. Het land huisvest ook verschillende ATM-geldautomaten voor BTC en vele andere bedrijven die BTC accepteren als betaling.

Bron: Coingape

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.