Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

De streamingdienst Twitch is naar verluidt gestopt met het accepteren van cryptocurrencies als betalingswijze. Een gebruiker van het platform viel de wijziging van de beschikbare betalingsmogelijkheden op en deelde het nieuws op 23 maart via Reddit.

Twitch accepteerde bitcoin (BTC) al sinds 2016, toen nog met Coinbase als betalingsverwerker. Later stapte het over op BitPay, een andere betalingsverwerker, en begon het naast BTC ook bitcoin cash (BCH) te accepteren. Nu blijkt die betalingsmogelijkheid echter “ergens in de afgelopen weken verwijderd te zijn als betalingsoptie in alle landen waar Twitch actief is”, aldus de Reddit-gebruiker.

Op 20 maart werd daarnaast duidelijk dat ook Streamlabs stopt met het accepteren van cryptocurrency. Streamlabs is software die vaak wordt gebruikt door streamers om fooien te kunnen ontvangen. Volgens een gebruiker bevat de nieuwste versie van de software geen ondersteuning voor crypto meer. Het feit dat zowel Twitch als Streamlabs de ondersteuning voor crypto vrijwel tegelijk verwijderden, zou erop kunnen duiden dat de twee bedrijven dit in overeenstemming met elkaar deden.

Het is niet duidelijk waarom Twitch en Streamlabs hebben besloten om geen cryptocurrencies meer te accepteren. Geen van de bedrijven hebben een officiële aankondiging gedaan over de genomen beslissing. Sommige gebruikers zijn niet blij met het besluit en annuleerde naar verluidt hun abonnement op de streamingdienst.

Uiteraard kunnen streamers nog steeds fooien ontvangen in cryptocurrencies. Zo kunnen ze simpelweg hun publieke adressen delen met hun kijkers. Dit is in vergelijking met de software met Streamlabs iets omslachtiger. Gebruikers kunnen echter geen Twitch-abonnementen meer betalen met cryptocurrencies.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.