SEC VanECK CBOE BTC Bitcoin ETF VS Blockchain

De aanvraag voor de VanEck Bitcoin-ETF is voor onbepaalde tijd ingetrokken. Volgens Jan van Eck is de shutdown van de Amerikaanse overheid de oorzaak aangezien de SEC niet genoeg personeel had om de aanvraag te kunnen beoordelen.

Tijdens een uitzending van CNBC vertelde de CEO van VanEck, Jan van Eck, dat de shutdown het onmogelijk maakte om het proces voort te zetten. Het werd daarom steeds onwaarschijnlijker dat de SEC de aanvraag voor de deadline goed zou gaan keuren. Van Eck zei tijdens de uitzending:

“Je weet dat de SEC wordt beïnvloed door de shutdown … we waren bezig met discussies met de SEC over de bitcoin-gerelateerde problemen, bewaring, marktmanipulatie, prijzen, en dat moest stoppen. En dus, in plaats van te proberen er doorheen te glippen of zoiets, hebben we de applicatie getrokken en zullen we deze opnieuw indienen en opnieuw de discussies aangaan met de SEC.”

Volgens van Eck had de ETF een goede kans van slagen aangezien het zo was opgebouwd dat alleen de rijkere beleggers erin zouden kunnen investeren. Maar door de shutdown was die kans zeer klein geworden. Van Eck zei tijdens datzelfde interview met CNBC de aanvraag opnieuw in te zullen dienen nadat de shutdown is afgelopen.

Als gevolg van het nieuws daalde de Bitcoin-koers iets, van $3.575 naar de $3.530. De BTC-koers lijkt nu gestabiliseerd te zijn rond de waarde van $3.540.

Bron van de foto: WSJ

BRONCoindesk
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.