VaultTel Crypto Hardware Wallet Simkaart Bitcoin BTC Ethereum ETH Veiligheid

De Amerikaanse startup VaultTel heeft een nieuw soort hardware wallet gelanceerd. Het gaat om een simkaartje waarop crypto-tegoeden opgeslagen kunnen worden. Dit maakte het bedrijf op 6 maart bekend in een persverklaring.

De VaultTel Card maakt het mogelijk om onder andere crypto op telefoons op te slaan. De simkaart is vanaf nu verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zal binnenkort ook in Europa gelanceerd worden.

Een interessante feature van de VaultTel Card is dat gebruikers het gebruik ervan kunnen beperken tot een ingestelde locatie. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld voorkomen dat, wanneer een hacker de telefoon steelt, hij of zij geen toegang tot de wallet kan krijgen vanaf een locatie buiten het ingestelde gebied.

De kans dat een hacker überhaupt in kan breken in de wallet is echter klein. De simkaart maakt namelijk gebruik van biometrische authenticatie. Daarnaast maakt het gebruik van AES 512-encryptie, een encryptie algoritme van militair niveau.

De simkaart kan in een telefoon geplaatst worden indien de telefoon twee simkaarthouders heeft. Ook kan het kaartje tot zijn recht komen middels het plaatsen in bijvoorbeeld een dongle. Vervolgens kan een gebruiker met gebruik van de mobiele applicatie de wallet gebruiken.

Ook Samsung bracht eerder een soortgelijk product op de markt. Gebruikers kunnen de nieuwste Galaxy S10 kan namelijk inzetten om veilig private cryptocurrency keys op te slaan. Ook heeft Samsung aangekondigd dat de telefoon daarnaast wallets zal gaan ondersteunen, waardoor cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op de telefoon opgeslagen kunnen worden.

Nu crypto-wallets naar mobiele telefoons beginnen te komen, wordt de technologie steeds toegankelijker voor mensen die het nu nog té ingewikkeld vinden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een grotere mate van adoptie met een verdere groei van de crypto-markt tot gevolg.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.