Bakkt CFTC Liechtenstein Exchange LCX Crypto Blockchain Bitcoin Licentie

Het langverwachte bitcoin-effecten platform Bakkt moet rekening houden met verdere vertragingen vanwege zorgen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het zou vooral gaan om het plan van Bakkt om de bitcoins van investeerders zelf te willen beheren. Dit noemt men ook wel custody. Dit schrijft de Wall Street Journal (WSJ) op 21 maart op basis van anonieme bronnen.

Volgens “personen bekend met de zaak” zal Bakkt aan meerdere eisen moeten voldoen als het de bitcoins van klanten zou willen beheren. Het platform heeft de goedkeuring van CFTC nodig om te kunnen opereren, maar vanwege de custody-plannen “moet de onderneming het bedrijfsplan indienen en is er een openbare commentaarperiode vereist. Hierdoor zou de goedkeuring van de CFTC verder vertraagd worden”.

De toezichthouder onderzoekt naar verluidt nu samen met Bakkt wat het bitcoin-effecten platform kan doen om toch aan de eisen te kunnen voldoen als het de crypto van haar klanten zelf zou willen beheren. De CFTC stelde onder andere aan Bakkt voor om zich te registreren als een trustbedrijf, echter zou ook dit proces de goedkeuring verder vertragen.

In een reactie aan de WSJ schreef een woordvoerder van Intercontinental Exchange, het bedrijf achter Bakkt en tevens de New York Stock Exchange:

“We zijn op dit moment bezig met het regelgevingsproces. We kijken er naar uit om de markt binnenkort daarover te informeren.”

De ene vertraging na de ander

Bakkt is in augustus 2018 aangekondigd en is van plan bitcoin-effecten te noteren op het handelsplatform. Het heeft daarvoor de goedkeuring van de CFTC nodig en de lancering is daardoor al meerdere keren uitgesteld. De lancering van het platform is eerder uitgesteld tot 24 januari. Het is echter duidelijk dat het deze lanceerdatum ook niet zou halen, met nogmaals uitstel als gevolg. Op dit moment is er geen precieze datum bekend waarop het platform dan toch eindelijk zal lanceren.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.