S10 Galaxy FINNEY HTC Crypto Wallet Samsung Galaxy S10 Hardware Mobiel Blockchain Bitcoin

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant Samsung heeft in het Verenigd Koninkrijk een handelsmerk voor een crypto-wallet aangevraagd. Dit blijkt uit een indiening bij het bureau van intellectuele eigendommen.

In de “Classificatie en termen”-sectie van het document beschrijft Samsung in welke categorie de ontwikkeling van het product valt. Zo noemt het “Computer-software voor gebruik als cryptocurrency wallet; Computer software voor cryptocurrency-overboekingen en -betalingen met gebruik van blockchain; Computer-applicatie voor smartphones, software die gebruikers in staat stelt cryptocurrency over te boeken via blockchain-technologie.”

Er bestonden al geruchten dat Samsung een crypto-wallet in de Galaxy S10 wil implementeren, maar Samsung ontkende die geruchten stellig. De elektronicagigant diende eerder al 3 aanvragen voor handelsmerken in de EU in voor crypto en blockchain-gerelateerde software.

Meerdere telefoonfabrikanten zijn bezig met het implementeren van dergelijke functies in hun telefoons. Zo implementeerde HTC de gedecentraliseerde browser Brave in de Exodus 1. De telefoon ondersteund daarnaast de blockchain-netwerken van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum.

SIRIN Labs lanceerde daarnaast afgelopen maand zijn eerste blockchain-smartphone, FINNEY genaamd. FINNEY draait op Android en SIRIN’s eigen open-source OS. Naast versleutelde communicatie biedt de telefoon ook een cold-wallet.

In oktober lanceerde Samsung de productie van zijn 7-nanometer Low Power Plus proces-node. Met de node wordt het energieverbruik tot 50 procent verlaagd. Daardoor kan de chip aantrekkelijk zijn voor crypto-miners die de hardware willen gebruiken, aangezien energieverbruik een cruciale factor is voor de winstgevendheid mining.