Wall Street strateeg en medeoprichter van Fundstrat Global Advisors Thomas Lee heeft een ‘contrarian index’ ontwikkeld waarmee beleggers hoe ‘miserabele’ Bitcoinhouders (BTC) zijn gebaseerd op huidige prijzen, meldt CNBC.

De index, genaamd de Bitcoin Misery Index (BMI), is ontworpen als een beleggingstool voor beleggers om te kunnen profiteren van de volatiliteit van de wisselkoers van Bitcoin. BMI wordt berekend aan de hand van een schaal van 0 tot 100 waarbij er rekening wordt gehouden met factoren zoals volatiliteit en het aantal winnende trades ten opzichte van het totale aantal. Wanneer de indicator laag is, dan is heb je de beste kans, en andersom.

Lee zegt het volgende uit aan CNBC in een verslag: “Wanneer de Bitcoin Misery Index miserabel is (lager dan 27), dan gaat Bitcoin een goed jaar tegemoet. Er wordt eens per jaar een signaal gegenereerd. Wanneer de BMI-score miserabel is, zijn de toekomstige rendementen heel goed”. Op het moment staat de Bitcoin-index op 18,8. Volgens het verslag is dit het laagste punt sinds 6 september 2011.

Na de opmerkingen van Lee volgt een enorme instorting van de cryptocurrencymarkt waarin BTC bijna 27 procent verloor vlak na een wekelijkse piek van $11.675 op maandag 5 maart. Een reeks van negatieve nieuwsberichten heeft voor bezorgdheid over meer regelgeving op cryptomarkten gezorgd.

Op 7 maart heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat alle platforms die effecten verhandelen verplicht zijn zich te registreren bij het bureau moeten registreren als een exchange. Daarbij komt dat Japanse autoriteiten de activiteiten van twee cryptocurrency exchanges hebben stopgezet en ze ‘strafwaarschuwingen’ uitgedeeld hebben aan zeven extra gevallen, gemeld op 8 maart.

Ondanks dat Bitcoin momenteel verhandeld wordt op meer dan 50 procent van het hoogtepunt van december 2017 met meer dan $20.000, heeft Lee zijn optimistische voorspelling van $25.000 aan het einde van 2018 niet opgegeven.

Tom Lee staat bekend om zijn optimistische kijk op BTC en als de “enige grote Wall Street strateeg die regelmatig verslagen en prijsdoelen over Bitcoin uitbrengt”, volgens CNBC.

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.