Weiss Ratings, een particuliere onderneming die onderzoek en analyse biedt voor consumenten en zakelijke professionals, heeft deze week haar lijst met 93 cryptocurrency-ratings gratis vrijgegeven – met Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), EOS (EOS), Ethereum (ETH) , Ripple (XRP), Stellar (XLM) en TRON (TRX) die de top aanvoeren.

Deze week gratis

Weiss Ratings, het enige financiële ratingbureau dat momenteel cryptocurrency-beoordelingen aanbiedt, heeft een volledige lijst met 93 cryptocurrencies en tokens gratis beschikbaar gemaakt – alleen voor deze week. Toegang tot de lijst is meestal exclusief voor abonnees.

Bovendien heeft Weiss voor het eerst de twee onderliggende componentbeoordelingen voor elke cryptocurrency vrijgegeven. Een cijfer beoordeelt de technologie en de acceptatie van een cryptocurrency. Het andere cijfer geeft verhouding tussen risico en beloning weer. Weiss Ratings’ oprichter Martin Weiss legt uit:

“Ontwikkelaars willen een beoordeling uitsluitend op basis van wat hun cryptocurrency-project heeft bereikt op het gebied van technologie en acceptatie, ongeacht marktfluctuaties. Beleggers lijken daarentegen meer geïnteresseerd in hoeveel ze kunnen verdienen of verliezen. Onze algehele Weiss Rating is een combinatie van beide. Maar nu geven we beide beoordelingen uit, zodat gebruikers beter kunnen begrijpen wat er onder de motorkap zit.”

Beste van de klas

Onder cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van $5 miljard verdienen slechts zeven momenteel een overall Weiss Rating van B- of hoger. Die zeven zijn Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), EOS (EOS), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Stellar (XLM) en TRON (TRX).

Voor het eerst heeft Weiss ook de cijfers achter elke rating bekendgemaakt, met de verklaring: “De B-rating van Bitcoin is samengesteld uit een B voor Technologie/Adoptie en een D+ voor beleggingsrisico/Beloning; De B-rating van EOS is samengesteld uit een A voor Technologie/Adoptie en een C voor Beleggingsrisico/Beloning; en de B-rating van Ethereum is samengesteld uit een B voor Technologie/Adoptie en een C voor Beleggingsrisico/Beloning.”

Kelderklasse

Niet alle cryptocurrencies ontvingen redelijke scores.

Onder cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van $100 miljoen of meer, vertegenwoordigen vier momenteel de absolute bodem. Die vier zijn Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin Private (DBCP), Electroneum (ETN) en ReddCoin (RDD).

Bovendien ontving niet één van de 93 cryptocurrencies die werden beoordeelt een overall Weiss Rating van A+, A of A- (uitstekend). In plaats daarvan zijn “14 geclassificeerd als B of B- (goed); 54 hebben de classificatie C+, C of C- (redelijk); 16 hebben de classificatie D+, D of D- (zwak); en 9 hebben de classificatie E+, E of E- (zeer zwak).

Hoewel sommigen het gevoel hebben dat de ratings van Weiss over de hele linie vrij laag zijn, heeft het bedrijf de reden uitgelegd waarom geen cryptocurrency hoger dan een B heeft gekregen:

“De algehele Weiss Rating is gebaseerd op een complex algoritme – niet alleen een gemiddelde van de twee componenten. In deze fase van de overgang van de industrie naar nieuwere technologieën blijft het voor elke crypto uiterst moeilijk om topscores over de hele linie te behalen. Oudere generatie cryptocurrencies met een bredere acceptatie lopen doorgaans achter op het gebied van technologie. Alternatieve crypto’s met meer geavanceerde technologie lopen juist weer achter op het gebied van acceptatie. En geen enkele cryptocurrency heeft momenteel een risico-rendementsverhouding die vergelijkbaar is met veel traditionele beleggingen”

Iedereen die de volledige lijst van Weiss gratis wil bekijken, kan dit doen door zijn e-mailadres hier te vermelden.

Bron: Bitcoinist

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.