De Indiase regering is in gesprek over het heffen van een belasting van 18% op cryptocurrency-handel. Deze informatie zou afkomstig zijn van mensen met een directe connectie.

Het nieuws, zoals gemeld door Bloomberg, stelt dat cryptocurrencies kunnen worden belast in afwachting van hun verklaring als immateriële goederen. Zelfs als ze vergelijkbaar zijn met software met betrekking tot hun classificaties, voegde de bron eraan toe dat hun gebruik in illegale activiteiten zou moeten worden gereguleerd met behulp van andere wetten.

Het voorstel wordt momenteel door de centrale raad van indirecte belastingen en douane bestudeerd en zal na goedkeuring aan de GST-raad worden voorgelegd.

Cryptocurrency-beurzen en traders opereren in een juridisch grijs gebied, waarbij de Reserve Bank of India banken verbiedt om transacties met entiteiten die in cryptos handelen te behandelen. Het stelde ook een deadline in van 3 maanden waarin alle crypto-beurzen moeten sluiten. Crypto-beurzen zijn echter naar de Supreme Court gestapt om dit te verhinderen.

Details van het voorstel werden ook onthuld door de bron. Er is een lijst met punten in het voorstel die een basiskader lijken te bieden voor het accepteren van cryptocurrencies.

In het voorstel wordt gesteld dat de aan- of verkoop van cryptocurrencies wordt beschouwd als een levering van goederen en dus onderhevig is aan de hervorming van de goederen- en dienstenbelasting die onlangs door het land is uitgevoerd. Er werd ook vermeld dat de waarde van een cryptocurrency kan worden bepaald op basis van de transactiewaarde in roepies of vrij converteerbare vreemde valuta. Er werd ook verduidelijkt dat transacties buiten het Indiase grondgebied verantwoordelijk zijn voor geïntegreerde GST. Ze zouden worden beschouwd als import of export van goederen.

De uitkomst van het vonnis in de Supreme Court zal ook beslissen of regelgeving zal worden geïmplementeerd of niet, aangezien verschillende overheidsinstanties verdeeld zijn over de vraag of cryptocurrencies wel of niet gereguleerd moeten worden.

Een belasting van 18% op crypto’s zou veel geld in de schatkist van de overheid brengen. De belasting op crypto’s zou moeten worden gedaan door ze te behandelen als goederen en diensten, aangezien het veranderen van hun status in een valuta of een effect een wetswijziging zou vereisen.

Dit alles gebeurt terwijl de Indische crypto-markt maar blijft stijgen, zelfs terwijl het verbod boven het hoofd hangt. Veel beurzen begonnen met het aanbieden van crypto-naar-crypto-handelsparen om extra liquiditeit tussen crypto’s te bieden.

Bron: Ambtcrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.