UAE ICO's ICO Sukuk VAE Dubai Emiraten Arabische ICO Blockchain Crowdfund Obligaties

De Al Hilal Bank, gevestigd in Abu Dhabi heeft aangekondigd dat het “’s werelds eerste sukuk-transactie” met behulp van blockchain-technologie heeft voltooid. Dit meldt Reuters op 26 november.

Sukuk is een wettelijk instrument dat ook wel bekend staat als “sharia-conforme” obligaties. Het stelt investeerders in staat om rendement te genereren zonder de islamitische wet te schenden.

Reuters merkt op dat de Al Hilal Bank van Abu Dhabi de distributed ledger technology (DLT) gebruikte om “een klein deel van een sukuk van $500 miljoen te verkopen en af te wikkelen”. Het ging verder met te zeggen dat:

“Al Hilal Bank streeft ernaar de sukuk-markt te transformeren door blockchain te omarmen en te integreren in de infrastructuur. Daardoor wordt de weg vrijgemaakt voor innovatieve gedigitaliseerde islamitische sukuk.”

Volgens een woordvoerster van de bank was de deal $1 miljoen waard, verkocht door Al Hilal aan een particuliere belegger. Reuters voegt hieraan toe dat het Zwitserse Fintech-bedrijf Jibrel Network, dat kantoren in Dubai heeft, ook deelnam aan de transactie.

Eerder deze maand ontving de Zwitserse startup X8 AG een islamitische financiële certificering van het Shariyah Review Bureau (SRB). Het kreeg het certificaat voor een op Ethereum gebaseerde stablecoin.

Deze zomer gaf het Shariyah Review Bureau daarnaast voorschriften voor Stellar vrij. Stellar is een open-sourceplatform voor gedistribueerde betalingen. De voorschriften zijn bedoeld om de technologie voor islamitische financiële instellingen in te kunnen zetten. Stellar heeft beweerd het eerste DLT-procotol te zijn dat een dergelijke certificering ontvangt.

Eerder dit jaar publiceerde een Indonesische fintech-startup een rapport met de titel “Is Bitcoin Halal of Haram: een sharia-analyse”. Het concludeerde daarin dat Bitcoin (BTC) volgens de sharia-wetgeving “algemeen geoorloofd is”, aldus Cointelegraph op 12 april.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.