Bakkt ErisX Exchange Ethereum Futures CFTC Regelgeving Wetgeving Effecten

Techgigant Amazon lanceert een blockchain-service om klanten te helpen bij het ontwikkelen van blockchain-netwerken. Klanten hoeven hierdoor geen kosten te maken voor bouwen van een eigen platform.

Amazon kondigde de nieuwe service aan tijdens de re:Invent-conferentie. Het Amazon Managed Blockchain-platform is “een volledig beheerde service die het creëren en beheren van schaalbare blockchain-netwerken makkelijk maakt”. Gebruikers kunnen platforms bouwen met behulp van Hyperledger Fabric of ethereum, hoewel de laatste nog niet beschikbaar is.

Het nieuwe platform is een nieuw onderdeel van Amazon Web Services, de cloud computing-tak van Amazon. AWS zit achter een groot aantal websites en services, waaronder platforms zoals Netflix.

“Amazon Managed Blockchain elimineert de overhead die nodig is om het netwerk te ontwikkelen. Het is automatisch geschaald om te voldoen aan de eisen van duizenden applicaties die miljoenen transacties uitvoeren”, aldus de website van de service.

Verder kondigde het bedrijf aan dat het blockchain-platform gegevens op een ander databaseproduct kan opslaan:

“Managed Blockchain kan een onveranderlijke kopie van uw blockchain-netwerkactiviteit kopiëren naar de Amazon Quantum Ledger Database (QLDB). Dit is een volledig beheerde ledger database. Hiermee kunt u eenvoudig de netwerkactiviteiten buiten het netwerk analyseren en inzichten krijgen in trends.”

QLDB is geen blockchain-platform, maar kan wel worden gebruikt in combinatie met Amazon’s blockchain-product. Zo kan een gebruiker “een volledige en verifieerbare geschiedenis van gegevenswijzigingen bijhouden.”

De service is momenteel in preview, wat betekent dat geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Als ze worden goedgekeurd kunnen ze vervolgens een blockchain-netwerk maken. Ook kunnen ze andere Amazon Web Services-leden uitnodigen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden “meer leden aan hun account toevoegen om een ​​netwerk met meerdere leden te simuleren”, aldus de website.