Auchan Te-food Blockchain voedsel tracking traceren retail

De retailgigant Auchan is van plan TE-FOOD’s blockchain-oplossing in nog vijf andere landen te gebruiken. De oplossing wordt gebruikt om de transparantie van productgeschiedenis te verbeteren. Dit nieuws meldde het Amerikaanse persbureau Cision PRWeb op 4 december.

De Franse retailgroep is naar verluidt de 13e grootste voedingsdistributeur in de wereld, en is wereldwijd actief in 17 landen. Het bedrijf breidt de FoodChain-oplossing van TE-FOOD uit naar nog eens vijf landen.

FoodChain is de internationale traceability information ledger van TE-FOOD. Auchan paste de oplossing voor het eerst toe in Vietnam. Na een test van 18 maanden besloot Auchan de traceability-oplossing nu ook in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en Senegal in te zetten.

Het door blockchain aangedreven retailcontrolesysteem biedt tracking van geselecteerde productcategorieën, van de boerderij tot aan de tafel. Daarnaast kan het bedrijf voedselkwaliteitsgegevens en gerelateerde logistieke informatie op de blockchain opslaan. Klanten van Auchan kunnen via hun smartphones de geschiedenis van producten controleren door de QR-codes van de producten te scannen. Daarmee krijgen ze toegang tot authentieke gegevens die zijn vastgelegd op FoodChain.

Volgens het artikel is de blockchain-oplossing van TE-FOOD naar verluidt ‘s werelds grootste “farm-to-table” traceerbaarheidsprogramma in Vietnam. Het heeft meer dan 6000 klanten, waaronder grote wereldwijde voedselreuzen zoals AEON, CP Group, Lotte Mart en meer.

Meer retailgiganten gebruiken blockchain

Half november onthulde een andere Franse retailgigant, Carrefour, dat het een blockchain-platform voor het volgen van voedsel gebruikt. Dit platform, gemaakt door Hyperledger, traceert pluimvee in Spanje.

Eerder in september kondigden de Amerikaanse retailgigant Walmart en Sam’s Club ook aan dat ze leveranciers van bladgroenten gaan vragen om een ​​farm-to-store trackingsysteem te gebruiken. Ook dit systeem is gebaseerd op blockchain-technologie.

Eind november voorspelde een fintech-expert dat de marktwaarde van blockchain in de wereldwijde detailhandel in de komende tien jaar een 29-voudige stijging zal zien.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.