Bahrain Finance Instituut Blockchain-academie Educatie Crypto

Het Bahrain Institute of Banking and Finance (BIBF) lanceert de eerste “blockchain-academie” van het land. Dat blijkt uit een aankondiging dat het instituut op 26 november publiceerde.

De BIBF werd in 1981 in het Koninkrijk Bahrein opgericht door de Raad voor Beroepsopleidingen. Het instituut is een niet-geregistreerde semi-overheidsinstantie zonder winstoogmerk die opleidingen in de financiële sector aanbiedt.

De blockchain-academie is het eerste blockchain-programma waarmee een professionele kwalificatie behaald kan worden in het land. Het trainingsprogramma is bedoeld om deelnemers voor te bereiden op het behalen van de internationale kwalificatie van Certified Blockchain Professional C|BP. Het BIBF en het in Dubai gevestigde trainingsbedrijf MyLearning Key ontwikkelden de opleiding samen.

De C|BP-certificering bestaat uit drie competentiegebieden in blockchain-technologie; ontwikkeling, implementatie en strategie. BIBF-directeur Dr. Ahmed Al Shaikh zei dat de organisatie de Blockchain Professional-kwalificatie heeft geïntroduceerd om “de groeiende vraag naar bekwame DLT-professionals te vervullen”.

Ahmed Naeemi, hoofd van IT, Operations en Project Management, zei dat het nieuwe initiatief gericht is op het ondersteunen van bedrijven en organisaties bij het adopteren van nieuwe technologieën zoals blockchain.

In september benadrukte de regering van Bahrein het belang van blockchain-technologie voor de economie van het land. Het drong ook aan op meer focus op cybersecurity. Abdulhussain Mirza, de minister van elektriciteit en waterzaken van Bahrein, verklaarde dat “technologieën zoals blockchain ons een enorme stap voorwaarts zetten. Het helpt ons bij het vinden van een veilige manier om transacties mogelijk te maken.”

Andere blockchain-opleidingen

Blockchainbedrijf Bitfury biedt samen met de Plechanov Russian University of Economics een accelerator aan. Met de accelerator helpen ze startups bij de ontwikkeling van blockchain-projecten. Daarnaast zal de universiteit educatieve programma’s aanbieden die zijn toegewijd aan “het opleiden van specialisten die in korte tijd innovatieve projecten met behulp van digitale technologieën kunnen ontwikkelen.”

De Universiteit van Tokyo start ook een blockchain-cursus na een donatie van bijna $800.000 van verschillende bedrijven. De donerende bedrijven waren onder andere de Japanse bankgigant Sumitomo Mitsui (SMBC) en de Ethereum Foundation. De cursus is gericht op de ontwikkeling van gedecentraliseerde oplossingen, de implementatie ervan en human resources.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.