State Bank of America Street Bank Crypto-vermogensbeheer Bitcoin Crypto Blockchain

De Bank of America wil een geldverwerkingssysteem dat gebruik maakt van blockchain patenteren. Dit blijkt uit een nieuwe aanvraag die op 25 december is gepubliceerd.

De bank diende het patent oorspronkelijk al in juni 2017 in. In de aanvraag spreekt de bank over een “banksysteem, gecontroleerd door datadragende archieven”. De Bank of America legt uit dat er nog steeds moeilijkheden bestaan rondom geldverwerking vanwege de grote operaties van banken. De bank denkt dat blockchain kan helpen om het proces efficiënter te maken.

“Banken kunnen geldverwerkingsapparaten op verschillende locaties gebruiken om meerdere functies te bieden. Zoals het faciliteren van cash-stortingen en opnames”, aldus het document. Het gaat verder:

“In veel gevallen kan het echter moeilijk zijn om dergelijke geldverwerkingsapparaten te integreren met technische infrastructuur die bankoperaties en andere operaties ondersteunt, terwijl ook de efficiënte en effectieve technische operaties van de geldverwerkingsapparatuur en diverse gerelateerde computersystemen worden geoptimaliseerd.”

Bank of America is al langere tijd bezig met het registreren van patenten die aan blockchain gerelateerd zijn. In november bleek dat de bank al zo’n 50 blockchain-patenten registreerde. Het is onduidelijk of de bank de patenten uiteindelijk gaat gebruiken. De bank is minder enthousiast over cryptocurrencies. Het verbiedt haar klanten bijvoorbeeld crypto met behulp van rekeningen van de bank te kopen.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.