VS BofA Bank Blockchain Patent Gegevens Beveiliging

De op een na grootste bank van de VS, Bank of America (BofA), heeft een nieuw blockchain-patent aangevraagd. Het zou om een patent voor een veilig crypto-opslagsysteem gaan. Het US Patent and Trademarks Office (USPTO) publiceerde de aanvraag op 23 augustus.

Het patent, getiteld “Block Chain Encryption Tags”, beschrijft een systeem voor het registreren en opslaan van cryptocurrency-gerelateerde transacties van bedrijven. Kortom, de uitvinding kan gegevens op blockchain-netwerken beveiligen door het implementeren van encryptie en het koppelen van data-eenheden aan de blocks van een bepaalde blockchain.

In het patentdocument dat op 18 april 2018 is ingediend, introduceerde de bank een systeem dat een apparaat bevat met een processor. Dat apparaat ontvangt eerst een set gegevenselementen en vervolgens een coderingssleutel. Daarmee versleutelt het de elementen binnen het eerste block op een blockchain.

Het apparaat combineert de coderingssleutel verder met een gegenereerde versleutelde element map om het “creator-label” te maken en te versleutelen. Dat wordt vervolgens verder gepubliceerd binnen het eerste block van de blockchain.

Volgens het document is de recente patentaanvraag van BofA een gereproduceerde versie van een Amerikaanse aanvraag ingediend in 2014 door James G. Ronca. Die aanvraag had de naam “Cryptocurrency Online Vault Storage System.”

Bank of America heeft 50 blockchain-patenten

BofA heeft eerder stappen ondernomen om blockchain-technologie toe te passen. In juni 2018 had de bank al bijna 50 blockchain-patenten ingediend. Daarmee heeft het de meeste blockchain-patenten van alle bedrijven, zelfs de tech-gigant IBM heeft er minder.

Hoewel BofA een van de toonaangevende bedrijven is die innovatie in de blockchain-sfeer bevordert, blijft de bank sceptisch tegenover cryptocurrencies. Dit ondanks dat ze in december 2017 een patent heeft verkregen voor de ontwikkeling van een systeem voor digitale valuta-beurzen. In mei herhaalde BofA zijn negatieve houding tegenover crypto. De bank noemt het “verontrustend” en bevestigt zijn besluit om klanten te verbieden crypto te kopen met hun creditcards.

Eerder dit jaar gaf de bank echter toe aan de Amerikaanse toezichthouders dat zij “niet in staat” zal zijn om te concurreren met het toenemende gebruik van cryptocurrency.  Zo beweerde de bank dat het onvermogen om “diensten en producten aan te passen aan veranderende industrienormen en consumentenvoorkeuren” schadelijk kan zijn voor haar bedrijf.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.