Rusland Bitfury Blockchain Accelerator Universiteit Onderwijs

Het blockchain-bedrijf Bitfury is een partnerschap aangegaan met de Russische universiteit van Economie in Plekhanov. Samen gaan ze een accelerator opzetten voor blockchain-projecten. Dit meldt het Russische crypto-nieuwsplatform Forklog op 21 november.

Naast ondersteuning van de ontwikkeling van blockchain-projecten, zal de universiteit cursussen en aanvullende opleidingen aanbieden. Deze zijn gericht op het “opleiden van specialisten die in korte tijd innovatieve projecten met behulp van digitale technologieën kunnen creëren”. Hierdoor kunnen specialisten projecten meteen op de markt brengen, te midden van de nieuwe industriële revolutie”. Aldus Dmitry Ufaev, het hoofd van Bitfury Russia.

Volgens Forklog zal het project worden ondersteund door het Russische ministerie van digitale ontwikkeling, communicatie en massamedia. Een ambtenaar van het ministerie benadrukte dat het proefprogramma voldoet aan de ambities van zowel openbare instellingen als grote bedrijven.

Universiteiten bieden crypto-vakken aan

Steeds meer grote universiteiten over de hele wereld bieden crypto-gerelateerde opleidingen aan. Volgens een recente Coinbase-onderzoek biedt 42 procent van ‘s werelds top 50 universiteiten dergelijke vakken aan.

Eerder deze week kondigde Tokyo University bijvoorbeeld een cursus in blockchain-technologie aan. Verschillende grote bedrijven schonken $800.000 ter ondersteuning van het programma.

In oktober heeft de universiteit van Gibraltar een adviesgroep opgericht. De adviesgroep zal zich toeleggen op de ontwikkeling van blockchain-gerelateerde educatieve cursussen.

Op 6 november sloot Bitfury een financieringsronde af onder leiding van het Europese durfkapitaalfonds Korelya Capital. Het bedrijf haalde $80 miljoen op tijdens de ronde. Onlangs nam het bedrijf ook een investeringsbankier, Antoine Dresch, in dienst. Ook nam het voormalig Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) -lid, Annette Nazareth, in dienst.