SEC CFE DTCC Italië Blockchain Bitcoin Financiële markt Rapport BTC XRP

Na het jaar van de crypto-gekte in 2017 zijn we in de loop van 2018 weer met beide voeten op aarde komen te staan. In het begin van 2018 waren we ver verwijderd van de principes en initiële waarden van de gedecentraliseerde blockchain economie om terecht te komen in een door ICO’s gedreven pyramide spel, waarin iedereen dacht snel rijk te kunnen worden.

In 2019 gaan we terug naar die eerste principes, de basis van het succes van blockchain technologie. Een ICO, mits op de juiste manier uitgevoerd, brengt alle stakeholders op een unieke manier op één lijn. In het verleden zagen we bij teveel ICO’s meer speculanten dan gebruikers. Om die balans om te laten slaan zijn échte toepassingen nodig met een échte toegevoegde waarde.

Maar waar moeten die toepassingen ontstaan? Misschien wel in de gaming industrie. Daar ligt de mogelijkheid om een breder publiek te bereiken dan de ‘nerds’ en techneuten die eerdere blockchain initiatieven voornamelijk aantrokken. Gamers weten wat digitale goederen zijn. Ze spenderen uren en uren om ze te verzamelen.

Wat zal 2019 ons brengen?

We gaan in 2019 meer ‘stablecoins’ zien. Nieuwe toepassingen, gebaseerd op deze stabiele munteenheden, zullen nieuwe gebruikers trekken die tot nu toe huiverig waren om in volatiele crypto projecten te investeren. Stablecoins vertegenwoordigen misschien niet de originele visie van de Bitcoin bedenkers. Echter kunnen ze wel dienen als ‘instap-munt’ voor veel nieuwkomers in crypto-land. Dit zal een positief effect hebben op de adoptie van andere cryptocurrencies.

We hoeven de grote sprong voorwaarts niet te verwachten van de grote ondernemingen. Zij zullen geen grote investeringen in blockchain technologie doen om hun business opnieuw uit te vinden. De meest innovatieve projecten spelen zich af op de publieke netwerken. Dat is de omgeving waar iedereen ter wereld zich kan uitleven op het schrijven van nieuwe toepassingen die de potentie hebben om de wereld te veranderen.

Dat is de ultieme crypto-droom.

Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.