Avnet Samsung Bitcoin BTC Crypto Bitpay Ethereum ETH XRP TRX ADA EOS

Volgens een recente enquête vindt meer dan een derde van de grote bedrijven in Duitsland blockchain-technologie even revolutionair als het internet. Dit meldt Cointelegraph auf Deutsch op 4 december.

Naast artificial intelligence (AI) en the internet of things (IoT), is blockchain-technologie een van de huidige drie ontwikkelingsdomeinen met “een enorm potentieel”, aldus het onderzoek.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de Duitse federale vereniging voor informatietechnologie, telecommunicatie en nieuwe media (Bitkom). 15 procent van de Duitse bedrijven denkt dat de technologie de maatschappij en de economie evenveel zal veranderen als het internet. 36% van grotere bedrijven met 500 of meer werknemers, deelt die mening.

Tegelijkertijd ziet ongeveer 46 procent van de ondervraagde bedrijven Duitsland als een “laatkomer” in de adoptie van blockchain. Op het gebied van blockchain-ontwikkeling ziet 40 procent van de respondenten het land niet als een leider. Zij zien Duitsland meer als een middenmoter.

Meer onderzoeken

Bitkom heeft uitgebreide peilingen uitgevoerd bij bedrijven en het Duitse publiek met betrekking tot cryptocurrencies en blockchain. Eind november onthulde een Bitkom-enquête dat ongeveer 60 procent van de lokale bedrijven aarzelt om het onderwerp blockchain te benaderen. Dit zou voornamelijk zijn vanwege een gebrek aan praktische toepassingen.

In februari 2018 ontdekte een andere Bitkom-enquête dat 64 procent van de Duitsers op de hoogte was van Bitcoin (BTC). Volgens het rapport is het bewustzijn sinds 2016 verdubbeld. 4 procent van de respondenten gaf aan bitcoin te hebben. 19 procent was van plan de crypto te gaan kopen. 72 procent verklaarde dat ze helemaal geen interesse hadden in digitale valuta.

Wat betreft de economische betekenis van cryptocurrencies en DLT zei Bitkom CEO Bernhard Rohleder:

“Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn een goed voorbeeld van hoe het digitale tijdperk in staat is om de financiële wereld te veranderen. Het gaat daarbij niet zozeer om de individuele valuta zelf, maar meer om de onderliggende blockchain-technologie die een impact heeft op de hele economie.”

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.