JD China BaaS Blockchain Fintech Bitcoin Crypto

De Chinese fintech-incubatiezone in de provincie Guangdong is officieel gelanceerd. Dit meldt het Chinese Software Developer Network (CSDN) op 21 december.

Volgens het bericht is de zone 120 vierkante kilometer groot en hebben 20 bedrijven zich er al gevestigd. De zone biedt bedrijven financiële steun, kantoorruimtes en juridische hulp. Het wil bovenal de “transformatie en applicatie van technologische prestaties promoten.”

De zone “focust zich op de grootste behoeften en pijnpunten van de financiële sector. Dit doet het door blockchain en andere technologieën in de sector toe te passen.” Eerst zal het zich bezighouden met het helpen van pilotprojecten, en later wil het zich richten op “het oprichten van een consortium van fintech-bedrijven en innovatie-teams”.

China heeft een strenge houding ten opzichte van crypto. Zo heeft het buitenlandse beurzen verboden, en bepaalde sociale media-accounts geblokkeerd. Ondanks dat, lijkt het flink in blockchain-technologie te investeren. Zo kwam vorige week het nieuws van de lancering van een platform voor de bescherming van auteursrechten naar buiten, dat het hoofdkantoor in Peking heeft.  

Ook kondigde Shenzhen, een grote stad in Guangdong, aan dat het blockchain gaat gebruiken voor belastingaangiftes. Al met al lijkt China grote vooruitgangen te boeken op het gebied van blockchain-ontwikkeling, ondanks het feit dat het geen cryptocurrency-vriendelijk land blijkt te zijn.