Huobi Internetrechtbank China Peking Alibaba Samenwerking Partner Communisme Blockchain Crypto Bitcoin

Xiao Xin van The Global Times, een Chinees Engels tijdschrift, schreef een redactioneel commentaar waarin hij voor Bitcoin-regulering betoogt, in plaats van de handel met de digitale valuta regelrecht te verbieden.

De leiding van de People’s Bank of China heeft zich hard opgesteld tegenover Bitcoin en andere cryptocurrencies en waarschuwt de Chinese burgers voor de speculatieve aard van deze nieuwe digitale activa.

De autoritaire regering in China voelt zich ongemakkelijk bij het idee van decentralisatie die de financiële controle weghaalt van de centrale banken. Chinese functionarissen hebben geprobeerd om deze beweging weg van het traditionele financiële systeem te voorkomen door het gebruik van cryptocurrency-beurzen te blokkeren en ICO’s te voorkomen.

Het aantal gebruikers van deze digitale assets groeit echter wereldwijd, waardoor veel denken dat Bitcoin en andere cryptocurrencies misschien wel de toekomst van handel is.

“Er is een groeiend geloof dat gewoon nee zeggen tegen bitcoin niet de uiteindelijke oplossing is voor de cryptocurrency-kwestie”, schrijft Xiao Xin van de Global Times. “Een meer fundamentele benadering zou zijn om de nieuwe technologie te omarmen zonder het financiële systeem van het land in gevaar te brengen.”

Als de Chinese overheid de groei van Bitcoin en het gebruik van cryptocurrencies in het algemeen probeert te onderdrukken, bestaat de zorg dat het land achterop kan raken in mogelijk toekomstige blockchain-revolutie.

Xin is ervan overtuigd dat het verbieden van Bitcoin in China niets zal doen om het gebruik van crypto daadwerkelijk te stoppen, maar eerder leiders uit de industrie naar gebieden zal dwingen die meer openstaan voor Bitcoin en het gebruik en de ontwikkeling van andere cryptocurrencies en blockchain-technologie in het algemeen.

Eerder deze maand pleitte een redacteur van de Global Times juist voor het tegenovergestelde, en verklaarde dat Bitcoin helemaal verboden moest worden om het risico van een financiële crisis te verkleinen, veroorzaakt door de handel in een speculatief bezit dat door veel experts wordt aangeduid als een “bubbel”.

De meningen zijn duidelijk verdeeld over hoe de bitcoin gekte zich zal ontwikkelen, maar het groeiende bewustzijn en de interesse in cryptocurrencies leidt de wereld naar een situatie waarin deze moet worden herkend en besproken.

Xiao Xin zegt dat de aanpak van de Verenigde Staten met regelgeving en onderzoeken criminelen en de gevaren van de cryptomarkt zeker bloot zal leggen, maar de verhoogde controle door autoriteiten zal het volwasseningsproces van cryptocurrencies versnellen en misschien Bitcoin voor de gemiddelde persoon beschikbaar maken.

Bron: Zycrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.