Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

CLS’ blockchain payment netting service is vandaag, 28 november, live gegaan. CLS is een Amerikaanse Forex (FX) settlement-gigant. Volgens het persbericht van het bedrijf behoren Goldman Sachs en Morgan Stanley tot de eerste gebruikers van de dienst, die het samen met IBM ontwikkelde.

De CLS Group wikkelt per dag $5 biljoen aan betalingen af en heeft een aantal grote klanten. Een aantal van haar klanten zijn bijvoorbeeld Goldman Sachs, JPMorgan, Barclays en Citigroup.

CLSNet wordt beschreven als de “eerste wereldwijde FX-marktbedrijfstoepassing die op blockchain draait”. Zes internationale entiteiten zijn onderdeel van het platform, waaronder de vestiging in Hongkong van de Bank of China.

De namen van andere bedrijven die gebruik willen maken van de blockchain-betalingsverwerkingsservice maakte het bedrijf niet bekend. De service bevordert de stabiliteit van de cashflow door vooraf meerdere betalingen samen te voegen.

CLS maakte eerder tijdens een conferentie bekend dat het de service zou lanceren. De laatste tests werden in juli opgestart.

Alan Marquard, chief strategy and development officer, gaf commentaar in het persbericht:

“Een gestandaardiseerd en geautomatiseerd betalingsverwerkingsproces zal leiden tot verbeterde intraday-liquiditeit. Daarnaast leidt het tot lagere kosten, verbeterde operationele efficiëntie en uiteindelijk ondersteuning van bedrijfsgroei.”

Blockchain als betalingsverwerker

Het nieuws dat Goldman en Morgan de dienst gebruiken is geen verassing. Zij lieten eerder namelijk al weten ook de intentie te hebben Bitcoin-gerelateerde producten te willen lanceren.

Bedrijven grijpen steeds vaker naar blockchain voor betalingsverwerkingsprocessen. Bedrijven proberen de snelheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit van internationale betalingen met behulp van crypto’s zoals bijvoorbeeld Ripple (XRP) te verbeteren.

Marie Wieck, general manager van IBM Blockchain, die heeft geholpen bij de bouw van CLSNet, merkte ten slotte op:

“Blockchain wordt steeds volwassener. Zeker nu CLSNet live is en door twee van ‘s werelds grootste banken gebruikt wordt. Het wordt steeds duidelijker welke waarde blockchain-technologie kan bieden in de praktijk.”

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.