Coinbase U.K. CEO Zeeshan Feroz zei dat de aankondiging van Ethereum Classic succesvoller was dan Bitcoin Cash op de CryptoCompare MJAC 2018-conferentie vandaag. Hij sprak ook over het gebruik van mobiele betalingsnetwerken om financiële diensten aan niet-banken te leveren, bekritiseerde het huidige systeem voor financiële betalingen en gaf een routekaart om wijdverspreid gebruik van cryptocurrencies te bereiken.

Coinbase routekaart naar Crypto ‘Utopia’

Gevraagd naar de aankondiging van Ethereum Classic (ETC) op Coinbase, zei Feroz op de conferentie in Londen: “We hebben gisteren ETC gelanceerd en als je naar de markt kijkt, hebben we deze keer de informatie beter beheerst. We zijn een jong bedrijf in een nieuwe ruimte. Of er iets misging of niet op dat moment [Bitcoin Cash-lancering], we leren ervan.”

De toespraak van de CEO was gericht op het huidige financiële systeem, waarbij het werd afgewezen als ‘inefficiënt en onhandig.’ Hij richtte zich tot bedrijven, zoals PayPal, en zei dat wanneer een betaling plaatsvindt, achter de schermen fysiek geld moet worden verplaatst en doorgaans vier bedrijven betrokken zijn bij dit proces. Hij beweerde dat cryptocurrencies efficiënt zijn en dat Coinbase probeert ‘de wereld te helpen profiteren van die efficiëntie’.

Hij benadrukte het gebruik van mobiele betalingsnetwerken om financiële betalingen te bieden aan mensen die geen toegang hebben tot traditionele banksystemen. Feroz, die opgroeide in Pakistan, sprak over hoe het aantal mobiele telefoonverbindingen per persoon ‘drie of vier keer dat van het aantal bankrekeningen’ is en benadrukte de twee miljard mensen in de wereld die geen toegang hebben tot bankdiensten. Hij zei ook dat ‘contant geld in een jaar tijd 30% in waarde kan verliezen’.

Hij moedigde het gebruik van cryptocurrencies aan om het huidige financiële systeem te veranderen: “We proberen het hele financiële systeem opnieuw op te bouwen, maar we proberen deze 100-jarige evolutie hopelijk in een paar jaar te versnellen. Wat we proberen te doen, is om het voor institutionele beleggers zo gemakkelijk mogelijk te maken om deel te nemen aan dit ecosysteem.”

Crypto op weg naar een ‘nieuwe wereldorde’

Wat betreft het bereiken van een crypto utopie, zei de CEO dat we daar niet meteen kunnen komen, eraan toevoegend dat er drie fasen zijn.

De eerste fase is werken met de huidige financiële instellingen en de tweede fase is het onderwijzen en bevorderen van verandering. De derde fase is ‘een kantelmoment waar we gevestigde instanties aan onze zijde hebben, ze geloven waar wij in geloven, en wanneer dit het geval is bouwen we momentum op. Dat is de nieuwe wereldorde waarmee je het eens moet zijn en waar je mee moet werken.’

Nadat een publiekslid vroeg naar de verschillende betekenissen die zijn uitdrukking had, beloofde hij om niet te spreken in termen van een Nieuwe Wereld Orde. Als reactie op de vraag zei hij: “De nieuwe wereldorde voor mij is een verandering waar we allemaal aan werken, het is decentralisatie waar je geen gecentraliseerde partijen hebt die de wereld beheersen. We zijn een centrale beurs, maar we hebben gedecentraliseerde partners. Gecentraliseerde beurzen zullen altijd bestaan, maar we geloven in een gedecentraliseerde toekomst.”

Bron: Newsbtc

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.