Avnet Samsung Bitcoin BTC Crypto Bitpay Ethereum ETH XRP TRX ADA EOS

ConsenSys’ blockchain-startup Kaleido en Amazon Web Services (AWS) hebben een platform gelanceerd dat bedrijven helpt blockchain-oplossingen te implementeren. Dit werd bekendgemaakt in een persbericht dat op 8 november is gepubliceerd.

Het platform, genaamd Kaleido Marketplace, zou naar verluidt “80 procent van de aangepaste code” elimineren. Die code is normaal gesproken nodig om een ​​bepaald blockchain-project te bouwen. Dit doet het door een reeks full-stack-tools en protocollen te bieden die “plug-and-play” zijn.

Volgens het persbericht hebben Marketplace-klanten toegang tot native integraties met de AWS cloud, om zo oplossingen sneller te kunnen implementeren. Dergelijks oplossingen zijn bijvoorbeeld “HD wallets voor privacy en ID-registers voor organizational identity. Daarnaast gaat het ook om oplossingen als Chainlink voor smart contracts, Viant voor supply chain management, OpenLaw en Clause.io voor realtime juridische contracten,” en meer.

Kaleido oprichter en CEO Steve Cerveny benadrukt dat het aanbieden van een “hele cloud van blockchain-technologieën” voor klanten belangrijk is, gezien het feit dat:

“Slechts ongeveer 10 procent van een enterprise blockchain-project is de blockchain zelf. Er zijn veel andere componenten voor toepassingen, gegevens en infrastructuur nodig om in productie te gaan.”

Een bestaande Kaleido-klant is naar verluidt het belangrijkste commodity-handels- en financieringsnetwerk Komgo. Dat netwerkt bestaat uit wereldwijde financiële instellingen en bedrijven, waaronder Citi, ING, Koch Supply & Trading, MUFG Bank, Societe Generale, Credit Agricole Group, BNP Paribas en Shell.

Kaleido maakt Web 3.0 “zeer eenvoudig” voor bedrijven

Komgo CEO Souleïma Baddi benadrukte ook dat het gemakkelijk kunnen selecteren van een reeks van de meest geschikte protocollen uit het Kaleido-ecosysteem kan helpen om oplossingen te optimaliseren.

Kaleido is een van de opkomende ondernemingen die wordt gesteund door onder andere Joseph Lubin’s blockchain-incubator ConsenSys. Het bedrijf is gebaseerd op het Ethereum (ETH) -netwerk. Lubin heeft eerder gezegd dat Kaleido kan helpen om Web 3.0 “zeer eenvoudig” te maken voor bedrijven.

AWS lanceerde in april haar eigen blockchain-frameworks voor Ethereum en Hyperledger Fabric. Daarmee kunnen gebruikers hun eigen blockchain-aangedreven gedecentraliseerde applicaties (DApps) bouwen en beheren.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.