Auteursrechtbescherming PwC KPMG China Media Krant Blockchain Auteursrecht Copyright

De Zwitserse stad Zug, de thuisbasis van crypto en blockchain-ontwikkelingshub “Crypto Valley”, is gerangschikt als de snelst groeiende tech-community in Europa. Dit meldt het Zwitserse StartupTicker op 6 december.

Volgens het laatste jaarlijkse “State of European Tech”-rapport van het in Londen gevestigde technologie-investeringsbedrijf Atomico, kwam Zug als beste uit de bus. Het bedrijf maakte een jaarlijkse vergelijking van het aantal deelnemers van technische “meetup”-evenementen per Europese stad. Dat aantal steeg in Zug met maar liefst 177 procent in vergelijking met vorig jaar:

Zug_Crypto_valley_groei
Bron: startupticker.ch

Zoals Startupticker verder meldt, presteerde Zwitserland over het algemeen zwakker in vergelijking met andere Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk krijgt van de meeste niet-Europese “internationale bedrijven” de voorkeur. Daarachter volgen Duitsland en Frankrijk, met Zwitserland op de tiende plaats. Nederland, Ierland, Zweden en België eindigen voor Zwitserland.

Niettemin identificeerde het Atomico-rapport de robuuste Zwitserse bedrijfsinvesteringen in technologie. Zürcher Kantonalbank eindigde op de tweede plek als “meest actieve” Europese bedrijfsinvesteerder. Het moest alleen BNP Paribas uit Frankrijk voor zich laten.

100% Zwitserse blockchain

Het nationale postbedrijf Swiss Post en de nationale telecomprovider Swisscom kondigden onlangs een partnerschap aan. De twee willen een “100 procent Zwitserse” blockchain-infrastructuur opzetten. Hun belangrijkste doel is om een ​​service te bieden die alle gegevens binnen Zwitserland kan bewaren. Het systeem moet voldoen aan de beveiligingsvereisten van banken, om de Zwitserse economie ertoe te brengen “snel een leidende positie te verwerven” bij het ontwikkelen van use cases voor de technologie.

Zwitserland heeft een positieve reputatie bij innovators en eindigde dit voorjaar als het meest “blockchain-vriendelijke” land in de Europese Unie. Onlangs gaf de Zwitserse minister van Financiën, Ueli Maurer, echter aan dat in plaats van een blockchain- of crypto-specifiek wettelijk kader op te zetten, het land in plaats daarvan van plan is de bestaande wetgeving aan te passen aan de nieuwe technologie en de financiële toepassingen ervan.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.