Deutsche Börse AG, eigenaar van de grootste Duitse beurs, onderzoekt volgens rapporten een potentiële overgang naar de blockchain-markt.

Dit volgt op de introductie van Bitcoin Futures door Amerikaanse rivalen en plannen voor een cryptocurrency trading-app door de #2 Duitse beurs.

Een race om rivalen bij te houden

Hoofd van klanten, producten en kernmarkten, Jeffrey Tessler sprak op een industrie-evenement op woensdag, georganiseerd door de Association for Financial Markets in Europa. Tijdens het evenement in Londen verklaarde hij dat ze op zoek zijn naar het aanbieden van cryptocurrency-producten en ‘hard aan het werk’ zijn.

Bloomberg meldde dat Tessler zei: “Voordat we verder gaan met iets als Bitcoin, willen we ervoor zorgen dat we de onderliggende transactie begrijpen, en dat is niet makkelijk.”

Blockchain-technologie biedt verschillende voordelen in de financiële sector, waaronder een hogere snelheid en transparantie van transacties. Het is echter nog niet gebruiksvriendelijk genoeg omdat adressen momenteel hashfuncties zijn en er fouten kunnen worden gemaakt wanneer cryptocurrencies in beurzen worden geïntegreerd. Sommige banken hebben zich snel aangepast aan het potentieel en Santander heeft onlangs een app uitgebracht voor internationale transacties, One Pay FX genaamd.

Deutsche Börse AG is eigenaar van de Frankfurt Stock Exchange, die volgens marktkapitalisatie de tiende grootste effectenbeurs ter wereld is. Het heeft meerdere malen geprobeerd samen te smelten met de London Stock Exchange, maar dit werd onlangs in 2017 geblokkeerd door de Europese Commissie.

De rivaliserende Duitse beurs Börse Stuttgart heeft in april plannen aangekondigd dat ze dit jaar een cryptocurrency trading app zullen uitbrengen. Sowa Labs, een dochteronderneming van de beurs, zal commissievrij handelen voor een aantal van de grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. De applicatie zal Bison heten en komt in september uit.

Duitse banken wachten regulering af

Hoewel Deutsche Boerse de verhuizing overweegt, uitte Tessler voorzichtigheid. Hij zei: “We willen de volatiliteit begrijpen en ervoor zorgen dat klanten kloppen ​​en ervoor zorgen dat we voldoen aan de regelgeving.”

Er is veel volatiliteit op markten van cryptocurrency, aangezien de prijzen dagelijks met 10% of meer kunnen schommelen. Dit zal waarschijnlijk afnemen naarmate de technologie op grotere schaal wordt gebruikt. Instellingen moeten voorzichtiger omgaan met regelgeving dan individuen, aangezien zij onderworpen zijn aan wettelijke vereisten. Een mogelijke beperking zal de GDPR zijn, aangezien informatiehouders van EU-burgers verplicht zijn om informatie te verwijderen indien daarom wordt gevraagd en dit op een onveranderlijk grootboek niet mogelijk is.

Commerzbank heeft vandaag aangekondigd dat zij met succes blockchain-technologie hebben gebruikt om een ​​FX-transactie met ThyssenKrupp te bevestigen. Ze drukten hun steun uit voor de potentiële voordelen van het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie, maar wezen erop dat de voorschriften nodig zijn om het over de hele linie te implementeren.

In een verklaring zei Commerzbank: “Om deze efficiëntiewinsten echter volledig te realiseren, moeten technische en wettelijke vereisten verder worden ontwikkeld.”

Blockchain-bedrijven over de hele wereld wachten op regulering en sommigen zoeken er actief naar. Ripple, die gisteren $4 miljoen in XRP doneerde aan het wildlife fonds van Ellen DeGeneres, heeft publiekelijk verklaard dat ze met regelgevers samen willen werken. Hij zei dat de blockchainrevolutie binnen het systeem zal gebeuren, in plaats van het neer te halen.

Bron: NewsBTC

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.