Volgens een gepubliceerde enquête is meer dan een derde van de vermogende particulieren van plan om te investeren in cryptocurrencies.

 

deVere Poll hint naar groot belang in cryptocurrency van rijke individuen

Het onderzoek werd uitgevoerd door de DeVere Group – een wereldwijde onafhankelijke financiële consultancy-groep. De poll ondervroeg meer dan 600 klanten van de groep van over de hele wereld. Het omvatte personen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië, Hongkong, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Volgens een artikel in International Investment verklaarde de oprichter en CEO van de deVere Group, Nigel Green:

“… mainstream-expansie wordt duidelijk bewezen door het feit dat meer dan een derde [35%] van de rijke individuen over de hele wereld – die waarschijnlijk al succesvolle investeerders zijn – ons vertellen dat ze al exposure aan crypto hebben, of dat tegen het einde van dit jaar zullen hebben.”

 

Hieraan voegde Green toe dat het bedrijf van plan was nieuwe digitale valuta toe te voegen aan hun cryptocurrency-toepassing. deVere Crypto werd in januari gelanceerd op zowel Apple OS als Android. Volgens een persbericht van dat moment kunnen klanten Bitcoin, Litecoin en Ethereum opslaan, overdragen en uitwisselen. In deze selectie is DeVere van plan om ondersteuning voor meer crypto-assets op te nemen:

“De toevoeging van Bitcoin Cash en EOS aan de deVere Crypto-app maakt deel uit van onze voortdurende toewijding aan klanten. De gebruikers van de app eisen een steeds breder wordende, gevarieerde cryptoportfolio aangezien de crypto-sector zich uitbreidt en nog verder de mainstream in gaat.”

 

Bij de lancering van deVere Crypto toonde Green groot optimisme voor de fintech-industrie en, in tegenstelling tot veel analisten in verband met traditionele financiën, ook voor cryptocurrencies:

“Niets heeft de verbeelding in dit nieuwe fintech-tijdperk gevangen zoals cryptocurrencies dat heeft gedaan, met in het bijzonder Bitcoin. Niemand had het er in 2016 nog over. Maar degenen die vóór het begin van vorig jaar in Bitcoin hebben geïnvesteerd, hebben een indrukwekkende winst genoten … De geschiedenis zal ons leren dat 2017 het jaar was waarin digitale valuta’s in de mainstream terechtkwamen.”

 

Nigel Green verklaarde ook dat de rijke klanten van DeVere ‘niet het enorme potentieel van cryptocurrencies konden negeren’, eraan toevoegend dat er een ‘stijgende vraag naar digitale, wereldwijde valuta’s was in deze gedigitaliseerde, geglobaliseerde wereld’.

De DeVere-groep is al een tijdje geïnteresseerd in cryptocurrency. Naast het feit dat ze eerder dit jaar hun crypto-applicatie lanceerden, zei Nigel Green ook dat hij van mening was dat Ethereum nog een twee goede maanden voor de boeg zou hebben voor zijn investeerders. Deze trend, voorspelde hij, zou ook de komende jaren doorgaan. Hij verklaarde vorige maand in een interview:

“Er wordt voorspeld dat de prijs van Ethereum dit jaar aanzienlijk zal stijgen en tegen het einde van 2018 de 2.500 dollar zou kunnen bereiken, met een verdere stijging in 2019 en 2020.”

Bron: Newsbtc

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.