Facebook heeft net aangekondigd een nieuw team te zullen creëren dat zich bezig gaat houden met het verkennen van hoe de socialemediagigant blockchaintechnologie kan gebruiken.

Het bedrijf zal David Marcus aanstellen om het nieuwe blockchain-team te leiden. Marcus was eerder het hoofd van Facebook’s berichtenapp Messenger. Kevin Weil, die Instagram’s VP of product was, zal ook onderdeel worden van de blockchain-crew.

De nieuwe hiërarchie binnen Facebook is opgesplitst in drie overkoepelende groepen: de app-familie, nieuwe platforms en infrastructuur en centrale productdiensten.

Volgens Recode vertegenwoordigen deze nieuwste wijzigingen binnen Facebook de “grootste organisatorische shake-up in zijn 15-jarige geschiedenis”.

De nieuwe focus op blockchain komt op een moment dat Facebook zeer bekritiseerd wordt over hoe het omging met het gegevensschandaal van Cambridge Analytica. Het valt ook samen met recente blockchain-ontwikkelingen van de technologie giganten Microsoft en Amazon.

Het valt nog te bezien of en hoe Facebook blockchain-technologie zal gaan gebruiken om zijn 5+ miljard gebruikers meer bescherming en controle over hun persoonlijke gegevens te geven.

 

Bron: Dailyhodl

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.