AFTE PoC Blockchain Frankrijk Banken Test Bitcoin Crypto

26 Franse bedrijven en vijf grote banken hebben een Know Your Customer (KYC)-test uitgevoerd op basis van blockchain. Dit blijkt uit een bericht van RCI Bank en services van 3 december.

RCI Bank and Services is een Franse financierings- en verzekeringsfirma voor de automobielsector. Het bedrijf onthulde de details van een op klantenkennis gerichte blockchain-oplossing, getest in samenwerking met blockchain-consortium R3.

Volgens het persbericht is de Proof-of-Concept (PoC) -test uitgevoerd in samenwerking met de Association Française des Trésoriers d’Entreprise (AFTE). Dit is een lokaal netwerk van financiële professionals.

Zoals onthuld door een deelnemer aan de test, RCI Bank en Services, die ook lid is van het R3-consortium, konden proefdeelnemers KYC-aanvragen implementeren binnen een gedeeld netwerk. Banken moesten hiervoor toegang vragen tot gegevens. Zakelijke klanten konden die aanvraag goedkeuren en ook weer intrekken. Alle gegevens van klanten werden vastgelegd op een blockchain.

Vijf Franse bedrijven deden mee aan de test van R3’s Corda KYC-oplossing. Deze banken waren onder andere het financiële conglomeraat BNP Paribas en Société Générale. De proef omvatte ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. Het ging om bedrijven in de verzekerings-, consulting, de automobiel- en voedingsindustrie, waaronder Allianz France Insurance Company en Natixis Insurance.

Ignacio Sánchez-Miret, voorzitter van AFTE Fintech Commission, merkte op dat de Corda KYC-oplossing twee belangrijke doelen heeft bereikt. “Het heeft de kloof tussen blockchain en bedrijven overbrugt”. Ook “bracht het banken, verzekeraars en ondernemingen samen om op hetzelfde niveau samen te werken”.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.