Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

De Indiase dochteronderneming van de grootste wereldwijde bank- en financiële dienstverlener HSBC en India’s holdinggigant Reliance Industries (RIL) hebben een blockchain-transactie voltooid. Dit meldt de Indiase zakenkrant The Hindu Business Line zondag 4 november.

De blockchain-powered letter of credit (LoC) transactie betrof export door RIL naar de Amerikaanse klant Tricon Energy. Als gevolg van het gebruik van blockchain werden zowel de tijd als de kosten van de transactie aanzienlijk verminderd. Het nieuwe systeem kan daarom de wereldwijde exportmarktinteracties aanzienlijk stroomlijnen.

Volgens het artikel is de transactieoplossing geïmplementeerd door de integratie van blockchain met een elektronisch bill of lading (eBL)-platform, genaamd Bolero. Het Bolero eBL-systeem maakt de uitgifte en het beheer van elektronische vrachtbrieven mogelijk. Daarnaast maakt het digitale overdrachten van eigendom van goederen van verkopers naar kopers in een transactie mogelijk.

RIL’s chief financial officer Srikanth Venkatachari merkte op dat de nieuwe blockchain-implementatie een aanzienlijk potentieel heeft getoond. Het zou de benodigde tijd voor het beheren van exportdocumentatie verkorten van “zeventien dagen naar minder dan een dag”.

Eerder deze week lanceerde een groep grote internationale banken, waaronder het britse HSBC, BNP Paribas en Standard Chartered, een blockchain-platform. Het platform pakt de financiering van de internationale handel aan. Het platform, genaamd eTrade Connect, zou naar verluidt de tijd die nodig is om handelskredietaanvragen goed te keuren, kunnen verkorten van 36 naar 4 uur.

In mei van dit jaar meldde het internationale dagblad Financial Times de voltooiing van HSBC’s eerste wereldwijde blockchain-transactie. De transactie betrof een LoC voor het Amerikaanse voedings- en landbouwconglomeraat Cargill.