Ripple Twitch Cryptocurrency Bitcoin BTC XRP TRX ETH Twitch Amazon Streamlabs Coinbase Bitpay

Techgigant IBM werkt samen met Columbia University met als doel een aantal technologie-accelerators te lanceren. Het is onderdeel van een bredere push om blockchain verder te ontwikkelen.

De IBM Blockchain Accelerator en Columbia Blockchain Launch Accelerator, maandag aangekondigd, ondersteunen volgens het persbericht elk 10 startups. De twee maken deel uit van het Columbia-IBM Center for Blockchain en Data Transparency, een samenwerking tussen de twee die afgelopen zomer werd gelanceerd.

IBM Blockchain Accelerator managing director David Post reageerde op de lancering van de programma’s. Hij zei dat de samenwerking met de instelling het bedrijf zal helpen startups te voorzien van de vereiste technologieën en ook sociale netwerken om hun activiteiten te laten groeien.

“De mogelijkheden van blockchain-technologie zijn eindeloos. We zien sterke toewijding van technisch talent om game-changing applicaties te bouwen,” voegde hij eraan toe.

De IBM-accelerator zoekt bedrijven die al verder zijn in het productontwikkelingsproces. Met name bedrijven die zich “richten op het uitbouwen van een zakelijk bedrijfsnetwerk en klantenbestand voor hun blockchain-applicatie.”

De Columbia Blockchain Launch Accelerator accepteert daarentegen bedrijven die zich nog in de “pre-seed” of “idea stage” bevinden. Zij zullen ondersteuning en training krijgen voor het bouwen van een blockchain-startup. De bedrijven moeten echter een connectie hebben met de Columbia University of een andere erkende universiteit uit New York City.

Beide programma’s zullen ongeveer acht weken in New York City actief blijven.

BRONCoindesk
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.