IBM Shuttle Holdings Custody AR Blockchain Patent Crypto AR Artificial Intelligence Gaming Games Platform

De tech-gigant IBM gaat er samen met hardware-fabrikant Seagate voor zorgen dat harde schijven van computers authentiek zijn. Dit zullen de bedrijven doen met behulp van blockchain-technologie.

De bedrijven kondigden dinsdag aan dat zij door Seagate geproduceerde schijven op het IBM Blockchain Platform gaan registreren. Zo willen ze voorkomen dat vervalsingen worden gebruikt in dataservers, of op andere wijze worden gedistribueerd aan eindgebruikers. De bedrijven gaan het platform aanvankelijk gebruiken voor schijven die IBM-servers worden gebouwd.

Bruce Anderson, global managing director van IBM Electronics Industry, legde uit dat Seagate al een aantal jaar een vertrouwde leverancier van IBM is. De hardware-fabrikant levert al lange tijd harde schijven aan IBM voor in hun serverplatforms. De bedrijven gaan er nu voor zorgen dat elke harde schijf kan worden herleid in de supply chain.

Hij legde uit:

“Als je naar de supply chain kijkt, voordat de schijven in de servers zijn gebouwd gaan ze door heel wat handen. Er zijn dus veel mensen die toegang hebben tot de apparatuur. Het is daarom een uitdaging om te bepalen of hardware authentiek is, of dat het een oude schijf is.”

Seagate plaatst nu een fysieke marker op elke schijf die is geproduceerd. Die marker bevat een elektronische sleutel die vervolgens is opgeslagen in de blockchain van IBM.

Deze sleutel kan op elk moment worden gecontroleerd. Zo kan het bedrijf er zeker van zijn dat het product door de supply chain is verzonden en nog steeds de authentieke schijf is die Seagate heeft geproduceerd.

Het personeel van Seagate kan op deze manier zeer precies nagaan of een harde schijf authentiek is of niet.

Blockchain-platform stroomlijnt ook administratieve processen

IBM overweegt om retailklanten toe te staan ​​om ook schijven te volgen via het platform. Echter zal deze functionaliteit nog niet direct zijn geïmplementeerd.

Naast het volgen van Seagate-schijven zei Anderson dat het systeem ook op andere aspecten gunstig is. Zo zal het blockchain-platform de supply chain-processen in het algemeen verbeteren door papierwerk te stroomlijnen of te elimineren.

“Dit biedt een geweldige kans om een ​​handmatige administratieve taken te elimineren,” zei hij.

Als zodanig verwacht Anderson dat dit soort platforms “zeer snel” zijn geaccepteerd. Zeker gezien de omvang van het vervalsingsprobleem.

De internationale Anti-Counterfeiting Coalition voorspelde in 2015 de de totale waarde van nagemaakte goederen. Die waarde lag wereldwijd op meer dan $1,7 biljoen.

Om dit probleem op te lossen, is Anderson van mening dat de verschillende bedrijven in de industrie moeten samenwerken. En dat geldt zeker voor oplossingen waarbij blockchain betrokken is. IBM heeft al interesse gewekt voor het tracken voor producten m.b.v. blockchain.

Bron van de foto: WSJ

BRONCoindesk
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.