Cryptocurrency Exchange Omzet 2018 Bitcoin BTC

Het goede nieuws is dat een van de belangrijkste financiële instellingen ter wereld met veel lof over cryptocurrencies sprak en zegt dat deze nieuwe virtuele valuta fiatgeld kunnen vervangen als een aantal problemen worden opgelost.

In het rapport, uitgegeven door IMF, staat:

“Deze activa kunnen op een dag dienen als alternatief betaalmiddel en, die de vraag naar fiat-valuta’s of centrale-bankgeld zouden verminderen.”

Of cryptocurrencies in de toekomst de centrale en commerciële banken zullen vervangen is geen nieuw onderwerp van gesprek. Zoals benadrukt door het IMF, waren er in de beginfase van het internet zorgen dat de uitvinding banken overbodig zou maken. Maar in plaats daarvan maakte internet het bankieren veel comfortabeler en toegankelijker voor het publiek. Dit kan ook het geval zijn met cryptocurrencies.

Niettemin, een groot nadeel dat werd aangehaald is de hoge volatiliteit, en voordat cryptocurrencies de strijd kunnen winnen, moet dit probleem zorgvuldig worden aangepakt. Het geloof in cryptocurrencies op dit moment veel groter dan dat in fiat. Fraudezaken, beveiligingsinbreuken en systeemfouten zijn zaken om in gedachten te houden.

Velen zeggen dat deze verklaring onverwachts kwam, omdat dit als een van de laatste organisaties wordt gezien die virtuele valuta zou accepteren.

In het recente verleden hebben een aantal landen een verbod op cryptocurrencies en cryptocurrency-gerelateerde transacties in financiële instellingen wereldwijd ingevoerd. India, Iran en een groot aantal anderen lopen vooraan als het om deze verbanningen van cryptocurrencies gaat.

Wanneer dit zal gebeuren weet niemand. Het IMF heeft echter hoop wat betreft de technologische innovaties in de toekomst om de meeste van deze problemen op te lossen waarmee virtuele valuta te maken hebben.

Bron: https://zycrypto.com/imf-declares-cryptocurrencies-as-the-next-evolution-of-money/

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.