In de nieuwste aflevering van ‘John McAfee Zegt’ zei de tech-activist en internetbeveiligingsdeskundige dat er een oorlog tegen cryptocurrencies gaande is.

‘Het is in feite een oorlog’

McAfee deed deze uitspraken in een video die op 27 mei op zijn Twitter werd geplaatst. Volgens McAfee proberen machtige krachten de voortgang van de cryptocurrency-revolutie te laten ontsporen. McAfee begon net het beschrijven van de realiteit van het voortdurende gevecht:

“Of je het nu als een oorlog [tegen crypto] ziet of niet, het is in feite een oorlog.”

Hij somde de regering, banken, creditcardmaatschappijen en de SEC op als enkele van de ‘vijandelijke partijen’. Deze instellingen hebben zich verenigd om de voortgang, vertegenwoordigd door de crypto-renaissance, te onderdrukken.

McAfee’s waarschuwingen kunnen voordelen hebben, aangezien veel banken en creditcardbedrijven onlangs zijn begonnen met het intrekken van ondersteuning voor betalingen met cryptocurrency. Terwijl overheden en regelgevende instanties zoals de SEC ook proberen om “cryptos als effecten te bestempelen”.

Vervolgens spoorde hij alle mede-crypto-supporters aan om actie te ondernemen, door te zeggen:

“Wat kunnen we doen? Actie ondernemen. Schrijf je congreslid; het klinkt raar [maar] nu ze nog aan de macht zijn, zet ze aan het werk. Ga naar je bank en eis dat ze cryptotransacties toestaan. Als ze nee zeggen, vraag hen dan om een bank aan te bevelen die dat doet. Eis van de creditcardbedrijven dat ze cryptotransacties toestaan.”

Volgens McAfee komt verandering pas als crypto-enthousiasten proactief worden en het heft in eigen hand nemen. Hij drong er bij hen op aan om de SEC te schrijven om er bij de Commissie op aan te dringen cryptocurrencies niet als effecten te classificeren.

“We zijn geen effecten; wij zijn crypto’s, wij zijn valuta. Ze zijn bang voor ons,” zei hij.

Declaration of Currency Independence

In een verwante ontwikkeling heeft Team McAfee onlangs de Declaration of Currency Independence gepubliceerd. Het 849 woorden tellende document is een belofte van solidariteit met de kernethos van de cryptocurrency-beweging.

De tekst vertoont enkele overeenkomsten met de Onafhankelijkheidsverklaring van 1776 van de Verenigde Staten. Beide documenten beginnen zelfs met de nu beroemde openingszin “when in the course of human events”.

Een terugkerend thema in het document is “Waarde” en hoe het huidige fiat-monetaire systeem het behoud van de integriteit van waarde “fundamenteel heeft gemanipuleerd”. Als gevolg hiervan stelt de verklaring dat cryptocurrency de enige manier is om het concept van waarde te herstellen in wat het zou moeten zijn.

Het document stelt bijvoorbeeld:

“Waar waarde ooit werd bewezen door de kracht van de staat, hebben mensen een technologie ontwikkeld, gedemonstreerd en verspreid die in staat is om waarde te bewijzen door de kosten van elektriciteit en onherroepelijke proof of math. Een dergelijk concept werd nog nooit bereikt voordat de Bitcoin-blockchain werd geïnitieerd.”

Team McAfee, onder leiding van John McAfee, vraagt om meer lezers en ondertekeningen van het document. De verklaring is beschikbaar in 14 talen, waaronder Engels, Spaans, Frans en Nederlands.

Bron: Bitcoinist

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.