De Zuid-Koreaanse regering zal 10 miljard Koreaanse won (of $9 miljoen) investeren in de ontwikkeling van blockchain-projecten in het land, met plannen om zes pilots met blockchain-technologie te lanceren.

Volgens een verslag van CoinDesk Korea heeft het ministerie van Wetenschap en ICT van het land op donderdag een ontwikkelingsstrategie voor blockchain gepubliceerd. Het agentschap zei dat de regering van plan is om tot eind 2019 $9 miljoen te investeren als onderdeel van “een plan voor de middellange tot lange termijn om blockchain-technologie uit te breiden”.

Daarmee zei het ministerie van ICT dat het de leiding zal nemen om met andere overheidsinstanties samen te werken om blockchain-pilots in de publieke sector uit te voeren. Deze pilots zijn gericht op het beheer van de supply chain van veeteelt, douane werkzaamheden, online stemmen, onroerendgoedtransacties, grensoverschrijdende e-documentdistributie en scheepvaartlogistiek.

Het belangrijkste doel, volgens het document, is het verbeteren van de informatie-uitwisselingsefficiëntie en transparantie van deze publieke diensten door gebruik te maken van een gedistribueerd netwerk.

Het ministerie van ICT zei bijvoorbeeld dat het zal samenwerken met het ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Plattelandszaken om een ​​systeem in te voeren dat de informatie van vee in een ledger bijhoudt.

Als zodanig kan elke partij in de supply chain die als een node op de blockchain fungeert, sneller worden geïnformeerd, zodat in geval van een probleem de follow-upperiode kan worden verkort van zes dagen tot minder dan tien minuten, aldus het document.

Op dezelfde manier zal de blockchain-pilot voor de vastgoedsector worden uitgevoerd met het ministerie van Land en Transport. Het verwacht dat door het integreren van onroerend goed, belastingen en juridische diensten met een blockchain, vastgoedtransacties voor consumenten meer gestroomlijnd en efficiënter kunnen worden, omdat hun informatie automatisch met verschillende partijen kan worden gedeeld.

“We zullen een roadmap opstellen voor de ontwikkeling van blockchaintechnologie en de plannen om tegen 2022 90% van het beveiliginsniveau in vergelijking met de beste landen ter wereld te bereiken “, aldus het bureau.

Daarnaast zei het ministerie 800 miljoen won (of $720.000) per jaar te investeren voor maximaal zes jaar om een ​​blockchain onderzoekscentrum uit te breiden. Het doel is om studenten te informeren over de ontluikende technologie en om 10.000 blockchain-specialisten tegen 2022 op te leiden.

Bron: https://www.coindesk.com/korean-government-lead-6-blockchain-pilots-9-million-fund/

Wessel heeft van zijn passie zijn werk gemaakt en is expert op gebied van crypto. Vol enthousiasme schrijft hij dagelijks over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en blockchain.