Microsoft Blockchain Azure IBM Office

Het softwarebedrijf Microsoft lanceert een serverloze Azure blockchain-development kit. Dit blijkt uit een een aankondiging die op 15 november is gepubliceerd.

Het nieuwe product heeft de naam “Azure Blockchain Development Kit”. Het verbetert naar verluidt de mogelijkheden van Azure Blockchain Workbench van Microsoft. Het bevat functies zoals off-chain identiteit en data, monitoring en messaging application programming interfaces (API). Deze functies kunnen worden gebruikt om op blockchain-gebaseerde apps te ontwikkelen.

Volgens de blogpost zal de eerste release zich concentreren op drie kerndoelen: “het verbinden van interfaces, het integreren van gegevens en systemen, en ten slotte het implementeren van smart contracts en blockchain-netwerken.”

Het product zal naar verluidt individuen, organisaties en ook apparaten in staat stellen via gebruikersinterfaces verbinding te maken met een blockchain. Microsoft zegt dat de development kit sms- en spraakinterfaces en IoT-apparaten (Internet of Things) ondersteunt. Ook is er ondersteuning voor mobiele clients, bots, virtual assistants en andere gerelateerde oplossingen.

Microsoft heeft daarnaast een whitepaper geïntroduceerd met de naam “DevOps voor Blockchain Smart Contracts”. Daarin wordt uitgelegd hoe de development kit gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van blockchain-apps voor bepaalde zakelijke omgevingen.

In augustus introduceerde Azure een proof-of-authority (PoA) -algoritme op haar Ethereum (ETH) blockchain-product. Dit algoritmen zou naar verluidt een “efficiëntere” manier van bouwen van gedecentraliseerde applicaties (DApps) voor particuliere of consortiumnetwerken mogelijk maken. Het gaat hierbij om netwerken waar “alle consensus deelnemers bekend en vertrouwd zijn.”

Een voorbeeld van implementatie van Azure-technologie op commerciële gebied is de integratie in het Financial Framework (NFF) van de beurs van Nasdaq Inc. eind oktober. Dit zal de koper- en verkoperovereenkomsten, beheer van levering en betaling en afwikkeling van transacties vergemakkelijken.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.