Na de vergadering van de Federal Reserve om een deel van de Volcker-regels voor banken te herschrijven, is Weiss Ratings van oordeel dat Amerikanen geneigd kunnen zijn om cryptocurrencies aan te schaffen om een mogelijke financiële crises te overleven.

Op 30 mei komt de Federal Reserve bijeen om de wijziging van de Volcker-regel te bespreken, die banken weerhoudt om te handelen in volatiele markten voor winst met fondsen die worden beschermd door een depositoverzekering.

Weiss Ratings luidt de alarmbellen om deze specifieke vergadering en zegt dat “Amerikaanse banktoezichthouders zich voorbereiden op het afzwakken van de Volcker-regel”, en dat dit meer Amerikanen ertoe kan aanzetten om in cryptocurrencies te beleggen als spaarinstrumenten.

“Ze willen het voor megabanken gemakkelijker maken om grote risico’s te nemen met het geld van andere mensen – ons geld. Ze willen banken het groene licht geven om meer van dezelfde soorten activa te verhandelen die de schuldencrisis in 2008 hebben veroorzaakt,” schreef het bedrijf op zijn blog.

Zowel Martin Weiss als Juan Villaverde-Weiss Ratings ‘crypto goeroe’ geloven dat dit zou kunnen leiden tot instabiliteit in Amerikaanse financiële markten zoals in 2008, toen banken probeerden te profiteren van subprime-leningen die werden verkocht als zijnde ‘betaalbare woningen voor iedereen’.” Die werden goedgekeurd in de jaren 90.

Nadat de huizenbubbel barstte en de prijzen begonnen te crashen, maakten de banken grote verliezen en stond de Federal Reserve voor een lastige keuze. Het moest ze redden of een groot deel van het wereldwijde financiële systeem laten instorten.

“Er was, en is nog steeds, een overmatige afhankelijkheid van megabanken – niet alleen als bewaarinstellingen en bewaarnemers, maar ook als een belangrijke bron van liquiditeit voor wereldwijde kapitaalmarkten,” voegde Weiss en Villaverde eraan toe.

De oplossing hiervoor is volgens hen een beweging naar cryptocurrencies als een manier om te sparen.

“Cryptocurrencies doen zo fundamenteel beter werk als een veilige bewaarplaats, het is moeilijk om een ​​wereld voor te stellen waarin deze technologie geen game-changer voor geld en bankieren wordt,” zeiden ze.

Dit komt grotendeels overeen met de mening van een meerderheid van Amerikaanse millennials, waarvan 65% Bitcoin als een veiligere investering beschouwt dan persoonlijke spaarrekeningen aangeboden door banken.

Banken hebben de regel van Volcker als verwarrend ervaren. De vergadering van de Fed op 30 mei kan resulteren in een herschrijving van enkele van de beperkingen die tot verduidelijking leiden.

Een volledige of zelfs gedeeltelijke intrekking van de regels is niet waarschijnlijk, omdat de mondiale crisis van 2008 nog vers in het geheugen van de regelgevende instanties zit, van wie velen aanwezig waren toen Lehman Brothers mislukte.

Bron: Cryptovest

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.