Opera App Blockchain Ledger Capital Wallet Android Crypto

Opera, aanbieder van de populaire webbrowser, werkt samen met blockchain-adviseur en financiële dienstverlener Ledger Capital. Samen zullen zij blockchain-technologie verder gaan verkennen.

Volgens een persbericht gaan de twee bedrijven op zoek naar nieuwe “toepassingen en use cases” voor blockchain. Ook gaan ze op zoek naar “groeimogelijkheden” voor de technologie binnen Opera-producten.

Opera is niet nieuw in de blockchain-markt en ontwikkelt bijvoorbeeld al een cryptocurrency-wallet die is ingebouwd in de Android-browser. Het opende het beta-product in juli voor het publiek. In september is een functie toegevoegd waarmee gebruikers crypto-verzamelobjecten, zoals CryptoKitties, direct vanuit de wallet kunnen verzenden.

Het bedrijf heeft ook investeringen gezien van de mining-gigant Bitmain, dat nu een belang van 3 procent heeft, overeenkomstig het recent gepubliceerde IPO-prospectus.

“Opera neemt het voortouw”

Over de nieuwe samenwerking zei Ding’an Fei, managing partner bij Ledger Capital:

“Opera heeft het voortouw genomen met de integratie van de innovatieve crypto-wallet en investeringen van andere toonaangevende crypto-bedrijven zoals Bitmain. We kijken er naar uit om de volgende stappen te verkennen in de manier waarop Opera gebruik zal maken van zijn enorme ecosysteem en technische competenties om exponentiële waarde te creëren voor zijn gebruikersbestand en de blockchain-ruimte in het algemeen.”

In juli van dit jaar hield Opera – opgericht in 1995 in Noorwegen – een succesvolle IPO. Het bedrijf staat nu op de Nasdaq genoteerd met de ticker OPRA.

Het bedrijf, dat beweert dat het “meer dan 300 miljoen gebruikers over de hele wereld” heeft, zegt dat de crypto-wallet de noodzaak voor plug-ins of dapps van derden wegneemt. Het heeft “de drempel voor toegang tot het web van de toekomst voor gebruikers verlaagd”.

Charles Hamel, productlead voor de crypto-wallet, zei: “Betalen met de crypto-wallet is net alsof je direct digitaal geld vanaf je telefoon stuurt, en we hebben het nog makkelijker gemaakt. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor verkopers en content creators.”