Bitcoin Crypto Blockchain Nigeria Presidentskandidaat Afrika

De presidentskandidaat van Nigeria’s grootste oppositiepartij heeft beloofd blockchain en cryptocurrency te steunen. Dit meldt de lokale DailyPost op 24 november.

Het Nigeriaanse mediaplatform onderzocht het beleid van presidentskandidaat Atiku Abubakar, genaamd “Get Nigeria Working Again”. Hij belooft het beleid uit te voeren wanneer het volk hem op 16 februari 2019 kiest als president.

DailyPost meldt dat de politicus in het document verklaart dat “hij ernaar streeft de economie positief te versnellen met blockchain en cryptocurrency.”

Abubaka wil “het potentieel van de nieuwe economie gaan ontgrendelen”. Daarom moet de PDP “de ontwikkeling van een alomvattend beleid over blockchain-technologie en cryptocurrencies bevorderen”.

Daarnaast zei hij dat “regelgeving duidelijkheid zal verschaffen” in deze “industrie die uit 1800 valuta bestaat”. Hij belooft dat het wordt “beheerd op een manier die zowel arbeidskansen als inkomsten voor de regering en mensen van Nigeria zal genereren.”

Zoals Cointelegraph medio oktober meldde werkt de Nigeriaanse regering samen met lokale startups om blockchain in het land te ontwikkelen. In maart waarschuwde de Nigeriaanse toezichthouder Nigeria Deposit Insurance Corporation (NDIC) juist tegen het gebruik van cryptocurrencies.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.