DTCC XRP Settler Barclays R3 Corda IBM Banken Blockchain Trade Platform

DLT-provider R3 heeft Corda Settler gelanceerd. Dit is een applicatie gericht op het faciliteren van wereldwijde cryptocurrency betalingen binnen enterprise blockchains. XRP zal daarvoor als eerst worden ondersteund.

R3 meldt dat XRP de eerste wereldwijd erkende cryptocurrency is die Settler ondersteunt. Daardoor zijn de ecosystemen van Corda en XRP beter op elkaar zijn afgestemd. Dit is opmerkelijk, aangezien de twee eerder nog in een rechtszaak verwikkeld waren met elkaar.

“De inzet van Corda Settler en de ondersteuning voor XRP is een belangrijke stap. We laten zo zien hoe deze krachtige ecosystemen kunnen samenwerken,” aldus Richard Gendal Brown, CTO bij R3. Hij voegde daaraan toe:

“Settler staat open voor alle vormen van crypto en traditionele activa. Deze demonstratie met XRP is de volgende logische stap om te laten zien hoe wijdverspreide acceptatie en gebruik van digitale activa om waarde over te dragen en betalingen te verrichten, kan worden bereikt.”

De Corda Settler is een opensource CorDapp. De app verwerkt betalingsverplichtingen op het Corda-netwerk. Dit gebeurt via de parallelle sporen van ondersteunde cryptocurrencies of andere crypto-activa. De app combineert deze sporen met een traditioneel spoor. Wel moet dit spoor een cryptografisch proof of settlement kunnen geven.

De app verifieert of de rekening van de ontvanger voor de verwachte betaling is gecrediteerd. Daarna werkt het automatisch de Corda-ledger bij. In de volgende fase van ontwikkeling zal Settler binnenlandse netto-afwikkeling en real-time bruto-afwikkelingsbetalingen ondersteunen.

Wanneer een betalingsverplichting ontstaat op Corda heeft een partij nu de mogelijkheid om de afwikkeling met XRP te regelen, aldus R3. De andere partij krijgt vervolgens een bericht over het verzoek om de transactie met XRP te verrekenen. Zodra een oracle-service valideert dat de betaling is gedaan, kunnen beide partijen de verplichting als afgewikkeld beschouwen.

BRONCoindesk
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.