Korea KT SAT Blockchain Satelliet

De Zuid-Koreaanse satellietenbouwer, eigendom van de KT Corporation, gaat blockchain verkennen. Dit meldt de krant EDaily op vrijdag 23 november.

KT SAT, is Korea’s enige satellietcommunicatie-operator en heeft 50 jaar ervaring op het gebied van het bouwen en het beheer van satellieten. Het heeft een werkgroep opgezet om het gebruik van belangrijke opkomende technologieën, waaronder blockchain, te onderzoeken. Zo gaat het onderzoeken of de technologie de bestaande hindernissen van de satellietindustrie kan oplossen.

Het nieuwe initiatief werd op 22 november, tijdens het bedrijfsevenement “2018 KT SAT Partners Day”, aangekondigd. Het project zal onder de naam KT SAT Eco Alliance verschillende bedrijven samenbrengen. Het gaat vooral om bedrijven die zich bezighouden met the Internet of Things (IoT), cyberbeveiliging, 5G, evenals distributed ledger technologies (DLT) zoals blockchain.

Volgens het artikel is KT SAT van plan om een ​​aantal evenementen te houden. De evenementen zullen zich gaan richten op drie belangrijke informatie- en communicatietechnologie (ICT) -gebieden. Dit zijn wachtwoordbeveiliging, blockchain en ook maritieme satellietcommunicatieplatforms. Het bedrijf zal naar verluidt meerdere workshops, seminars en debatten houden met betrekking tot de industrieën.

KT SAT CEO Han Won-sik gaf tijdens het evenement ook commentaar op het nieuwe initiatief. Hij zei dat de KT SAT Eco Alliance nodig is om een lokale en wereldwijde leider op de satellietmarkt te worden. Hij beweert daarnaast dat de industrie “nieuwe technologieën moet blijven verkennen.”

Eerder in november werkte de tech-gigant IBM samen met het grote Spaanse telecombedrijf Telefónica. De twee willen een ​​tool introduceren met als doel het beheer van internationaal telefoonverkeer te stroomlijnen.

In oktober kondigde ontwikkelingsgroep The Viettel Enterprise Solutions Corporation, eigendom van de grootste Vietnamese telecombedrijf Viettel Group, plannen aan om binnen vijf jaar de belangrijkste blockchain-technologieprovider van het land te worden.

BRONCointelegraph
Als lid van het team van Bitned is Robbert constant bezig met het zoeken naar interessant en actueel nieuws. Hiernaast helpt hij dagelijks de redactie met het publiceren van nieuws artikelen over diverse Blockchain gerelateerde onderwerpen. Robbert volgt vanaf 2016 alle ontwikkelingen op het gebied van Blockchain en kocht in dit zelfde jaar zijn eerste Bitcoin. Momenteel heeft Robbert geïnvesteerd in o.a. Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.