Japan SBI Holdings R3 Corda NTT IT Data NEDO METI Blockchain

Het Japanse financiële dienstverleningsbedrijf SBI Holdings gaat samenwerken met softwarebedrijf R3 om het gebruik van zijn Corda blockchain-platform uit te breiden. Dit meldt Cointelegraph Japan op 5 december.

SBI, dat betrokken is bij meerdere cryptocurrency en blockchain-gerelateerde activiteiten, gaat zijn investering in R3 uitbreiden. De ​​”joint venture” zal zich richten op de promotie van Corda.

“Europa is het meest geavanceerd in de ontwikkeling van blockchain-producten”, aldus David Rutter, CEO van R3:

“De nieuwe joint venture zal de Japanse versie van de dienst versterken en de adoptie bevorderen.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat zijn R3-partnerschap verder reikt dan Japan en de bredere Aziatische markt bestrijkt.

R3 richt zich op het gebruik van Distributed Ledger Technologies (DLT), zoals blockchain, om de efficiëntie te vergroten, vooral voor banken. De startup is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft momenteel ongeveer 200 klanten wereldwijd.

En dat klantenbestand blijft zich maar uitbreiden. Onlangs meldde Cointelegraph nog dat een groep Franse bedrijven een Know Your Customer (KYC) test voltooiden. Het geteste systeem draaide op de Corda-blockchain. Het bedrijf kondigde daarnaast aan dat de eerste cryptocurrency die aan zijn betaling-DApp wordt toegevoegd Ripple (XRP) zou zijn.

SBI heeft ook sterke banden met XRP. De twee werken namelijk samen onder SBI Ripple Asia. Die joint venture kreeg onlangs de goedkeuring van de Japanse toezichthouder.

BRONCointelegraph
Timo is stagiair bij Bitned. Hij assisteert het nieuws-team en monitort opkomende ontwikkelingen in blockchain-technologie. Timo kocht in 2016 zijn eerste Bitcoin, maar heeft hier verder nooit mee gehandeld. Hij heeft momenteel geen waarde in alternatieve cryptovaluta's of nieuwe projecten.