Hester Peirce, de SEC-commissaris van de VS, heeft cryptocurrencies en ICO’s geadresseerd in haar toespraak tijdens de Medici-conferentie, waar ze zei dat het belangrijk is om de crypto-markt eerst goed te begrijpen voordat het gereguleerd kan worden, om zo innovatie niet te hinderen.

Hester Peirce zegt een betere badmeester voor cryptocurrencies te willen zijn

De afgelopen maanden heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission actief interesse getoond in de cryptocurrency-industrie om te bepalen of ze als effecten moeten worden gezien of niet. SEC’s opmerkingen over cryptocurrency hebben immense betekenis omdat het de toekomst van cryptocurrencies zal beïnvloeden.

Jay Clayton, SEC Chief, heeft de laatste tijd zijn toon omtrent cryptocurrencies veranderd. In februari zei hij nog “Bij elke ICO die ik heb gezien ging het om effecten”. Daarna, in het begin van april, verzachtte hij zijn standpunt door het idee dat alle ICO’s frauduleus zouden zijn, te verwerpen.

Clayton is echter niet de enige die een enigszins positieve houding richting cryptos lijkt te hebben, aangezien Hester Peirce, de SEC-commissaris die door Trump is aangesteld, ICO’s en de rol van SEC binnen deze ontwikkelende industrie grondig heeft besproken.

Tijdens een toespraak op de Medici-conferentie in Los Angeles sprak Peirce, die lid is van de Federalistische Vereniging, over innovaties als een uitdaging voor regelgevers en stelt het idee voor om eerst over de technologie te leren

“zodat we in staat zijn om na te denken over de obstakels voor regelgeving die het vermogen van cryptotechnologie om ons leven te verbeteren in de weg kunnen staan. Hoe kan ik in zekere zin een betere badmeester worden?”

Verder ingaand op de rol van badmeester, stelt ze:

“Op een strand waakt de badmeester over wat er gebeurt, maar ze zit niet bij de bouwers van zandkastelen om elke stap van hun ontwerpbeslissingen te volgen. Vanaf haar plek op de badmeesterstoel kan ze gevaarlijke activiteiten ontdekken en tussenbeide komen met een fluitsignaal of, indien nodig, een directe interventie. Ze staat altijd klaar om vragen te beantwoorden over de regels van het strand. Ze zet de rode vlag op om te waarschuwen voor gevaarlijke getijden of haaien.”

 

Bescherming van de belangen van de beleggers zonder de groei van de markt te controleren

Aangezien Peirce senior van de SEC is en samen met vier andere commissarissen beslissingsbevoegdheden heeft, is dit een goede zaak. Ze stelt dat ze eerst hun huiswerk zullen doen voordat ze hun hamers op de cryptomarkt laten vallen,

“we moeten oppassen dat ons gebrek aan vertrouwen in nieuwe technologie niet leidt tot angst en dus tot slechte regulering.”

Ze wil verder niet dat toezichthouders het creatieve proces in toom proberen te houden, “de toezichthouders moeten oppassen dat ze niet proberen de ontwikkeling van nieuwe technologieën te beheersen.”

Ook schepte ze wat duidelijkheid over het mogelijk veranderen van Ethereums classificatie van cryptocurrency naar effecten:

“Bepaalde ICO’s effecten noemen betekent niet dat er verder geen problemen meer zijn. Wat zijn de tokens als de business verdwijnt? Zijn het nog effecten, onderworpen aan alle voorschriften die effecten volgen op de secundaire markt? Of zijn ze iets anders? Een handelsartikel? Een valuta?”

Pierce heeft met haar verklaring zeker hoop gegeven aan de crypto-markt:

“De wet verdient respect, maar de technologische vooruitgang mag niet gebonden zijn aan de grenzen van de verbeelding van de toezichthouder.”

De SEC-commissaris beëindigde haar toespraak met de nadruk op het beschermen van beleggersbelangen en het bestraffen van de fraude door duidelijke regels te stellen.

Bron: Coingape

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.