De Amerikaanse Securities Exchange Commission is momenteel op zoek naar innovatieve manieren om de opkomende multi-miljard cryptocurrency-industrie te reguleren.

Er zijn echter volgens Jay Clayton, hoofd van het bureau, geen plannen om de betekenis van een effect te herdefiniëren.

Op woensdag zei hij tegen CNBC:

“We gaan de traditionele definitie van effecten, die al lang prima werk, niet opeens veranderen.”

“We doen dit al lang (het beheren van effecten). Het is niet nodig om de definitie te veranderen,” zei hij.

Volgens een zaak van het Hooggerechtshof uit 1946 die nu als een modern precedent fungeert, vertegenwoordigen effecten een investering van geld in een gemeenschappelijke onderneming, waarbij de belegger winst verwacht die voornamelijk voortvloeit uit de inspanningen van anderen.

Of deze definitie van toepassing is op cryptocurrencies als een digitale asset, is nu een groot onderwerp voor debatten met critici die vaak wijzen naar het vermogen van crypto tokens om als een regulier ruilmiddel te dienen.

Ze beweren dat de uitspraak van het gerecht dat de ”Howey Test” werd genoemd, jaren geleden werd gemaakt zonder cryptocurrencies in gedachten.

Daarnaast zullen de regels die ICO’s in de VS reguleren niet worden gewijzigd, aldus Jay Clinton in latere commentaren:

“Als je een ICO of een voorraad hebt en je deze in private placement wilt verkopen, volg dan de regels voor private placement. Als je een IPO met een token wilt doen, kom dan naar ons (SEC).”

Ripple’s XRP is recentelijk onder vuur komen te liggen als een “niet-geregistreerd effect” en is momenteel onderwerp van een rechtszaak.

Ryan Coffey, die handelt met de crypto beweert dat hij $551,89 verloren heeft en eist dat Ripple Labs de som van $300 miljoen aan XRP terugbetaalt.

Deze zaak zou uiteindelijk kunnen bepalen of Ripple als effect blijft bestaan en zou andere crypto’s zo kunnen ook beïnvloeden.

Deze beslissing zal grotendeels van invloed zijn op het crypto-ecosysteem in de VS en de nieuw aangestelde SEC Senior Advisor voor Digitale Activa en Innovatie, Valerie A. Szczepanik zal dit als eerste aanpakken in haar nieuwe functie.

Bron: Zycrypto

Guus is een gedreven journalist met een obsessieve passie voor Blockchain, Bitcoin en Ethereum. Guus is sinds 2017 lid van het redactieteam van Bitned en houdt zich dagelijks bezig met het publiceren van actueel nieuws. Guus heeft een obsessieve passie voor Blockchain technologie en volgt alle ontwikkelingen op dit gebied al sinds 2012! Momenteel heeft Guus geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en een aantal kleine ERC-20 projecten.