SIRIN Labs Zwitserland Blockchain Smartphone Bitcoin

De op blockchain-gerichte elektronicaleverancier SIRIN Labs lanceert vandaag, 29 november, zijn eerste op blockchain gebaseerde smartphone. Dit meldde het in de VS gevestigde IT en business tech magazine Computerworld op 28 november.

Het bedrijf haalde in december 2017 $157 miljoen op tijdens de Initial Coin Offering (ICO) voor de blockchain-powered smartphone. Het bedrijf kondigde afgelopen zomer vervolgens aan dat zijn blockchain-smartphone FINNEY in november 2018 verkrijgbaar zal zijn.

De FINNEY-telefoon is gebaseerd op Android en het open-sourcebesturingssysteem SIRIN OS. De telefoon biedt een cold-storage crypto-wallet en beveiligde gecodeerde communicatie, en zal $1.000 kosten. FINNEY zal ook een Token Conversion Service (TCS) bieden die naar verluidt de behoefte aan externe omwisselingen overbodig maakt.

Cointelegraph meldde in juli dat de telefoon wordt geproduceerd en ontwikkeld door de in Taiwan gevestigde Foxconn Technology Group. Deze fabrikant maakt ook de apparaten van bijvoorbeeld Apple, Google, Cisco, Huawei en Amazon.

SIRIN’s CEO verklaart dat de gloednieuwe blockchain-aangedreven smartphone erop gericht is het gebruik van cryptocurrencies en peer-to-peer-netwerken te vereenvoudigen. Zo kan men ook bekender worden met de technologie via Android OS.

In mei onthulde elektronicagigant HTC ook al plannen om “de eerste native blockchain-telefoon”, HTC Exodus, uit te brengen. Echter verduidelijkte het bedrijf afgelopen zomer dat ze geen smartphone met een native blockchain-netwerk voor crypto-handel zullen uitgeven. Het zal meer een telefoon worden met een Crypto-wallet en Ethereum (ETH) DApp’s games zoals CryptoKitties.

Ook deze zomer kondigde de Opera-webbrowser aan dat ze een betaversie van hun dienst voor Android uitbrengen. De dienst bevat een native crypto-wallet.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.