Zuid-korea korea MoU Consensys SK Group Blockchain Hub

De Zuid-Koreaanse tech-holding SK Group heeft een Memorandum of Understanding (MoU) met ConsenSys getekend. Samen willen ze de samenwerking op het gebied van blockchain tussen de bedrijven stimuleren. Dit blijkt uit een officieel persbericht van SK Group van 4 december.

SK Holdings C&C is de IT-afdeling van de SK Group, een van de grootste conglomeraten in Zuid-Korea. De entiteit werkt samen met ConsenSys, een Ethereum (ETH)-softwaretechnologiebedrijf in de VS, om een ​​“enterprise blockchain development hub” te ontwikkelen.

Het MoU is gericht op het bouwen van een bedrijfsmodel voor blockchain-bedrijfsactiviteiten door middel van smart contracts. Het persbericht luidt:

“De twee bedrijven zullen bedrijfsmodellen gaan verkennen voor het uitbreiden van hun blockchain-bedrijfsprocessen. Dit zullen ze doen door middel van gezamenlijke analyse van hun blockchain-platforms, -technologieën en -diensten.”

De nieuwe samenwerking omvat ook opleidingen in Ethereum blockchain-technologie voor Koreaanse ontwikkelaars. De twee bedrijven bieden de opleidingen aan via de ConsenSys Academy en het Tech Training Center van SK Holdings C&. Tegen het einde van het jaar moeten de opleidingen van start gaan.

Afgelopen zomer werd duidelijk dat ConsenSys de Xiongan New Area-regering in China gaat adviseren over blockchain- en softwareoplossingen. Zo wil het Chinese stadsbestuur de technologie naar hun “smart city” brengen.

SK Group heeft al verschillende stappen gezet in de richting van de cryptocurrency-markt. SK Telecom, een dochteronderneming van de SK Group, investeerde bijvoorbeeld in de crypto-beurs Korbit. Het was daarmee een van de eerste grote investeerders in de beurs. In het voorjaar kondigde SK Telecom ook de release aan van een nieuw technologieplatform. Met het platform wil het blockchain-startups met investeerders koppelen.