Spanje ACCIONA Energia Groene energie BBVA Porsche Holding Blockchain IBM Telecom Gigant Telefonica Telecomprovider

De op een na grootste bank van Spanje, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), heeft een op blockchain gebaseerde gesyndiceerde lening uitgegeven. De lening heeft een waarde van $150 miljoen. Dit meldt het Britse financiële nieuwsagentschap Finextra op woensdag 7 november.

Een groep financieringsbanken voerde de gesyndiceerde banktransactie via een privé blockchain-netwerk uit. Tot die groep behoorde de Franse bankgroep BNP Paribas, de Japanse bank van Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) en BBVA.

Het ondertekende contract van de gesyndiceerde overeenkomst is vastgelegd op de Ethereum (ETH) blockchain. Een op Hyperledger technologie gebaseerd netwerk legde bovendien elke stap van het proces vast. Om de onveranderlijkheid van gegevens te waarborgen, werden de contracthandtekeningen als unieke document-ID’s op de blockchain geplaatst, schrijft Finextra.

BBVA’s hoofd van de global finance Ricardo Laiseca merkte op dat het recente blockchain-gerelateerde initiatief van de bank deel uitmaakt van de poging van het bedrijf om zakelijke klanten te voorzien van “de meest innovatieve financieringsoplossingen.”

Half september verklaarde de voorzitter van BBVA, Francisco Gonzalez Rodriguez, dat de blockchain-technologie “perfect” is en ook “grote hulpmiddelen” biedt. Rodriguez benadrukte echter dat cryptocurrencies die gebaseerd zijn op blockchain-technologie vaak worden gebruikt voor “slechte doeleinden”.

Eerder deze zomer sloot BBVA een overeenkomst met het Spaanse energiebedrijf Repsol om samen blockchain-enabled tools voor corporate banking te ontwikkelen.

BRONCointelegraph
Sander is een gedreven journalist met een uit de hand gelopen hobby; Bitcoin. In 2015 kwam hij voor het eerst in aanmekering met cryptovaluta. Niet veel later kocht hij zijn eerste bitcoins. Naast het schrijven van nieuwsartikelen is Sander dagelijks bezig als grafisch vormgever voor Bitned. Op deze manier draagt hij op alle vlakken een steentje bij aan het optimaliseren van de website.