India RBI SWIFT Centrale Bank Roepie Rupee Crypto Blockchain Regelgeving

SWIFT India werkt samen met fintech-bedrijf MonetaGo om een ​​distributed ledger (DLT) -netwerk te testen. Het netwerk is ontworpen om de efficiëntie en veiligheid van financiële producten te verbeteren. Dit blijkt uit een persbericht dat op 20 november is gepubliceerd.

SWIFT India is een joint venture, opgericht door SWIFT SCRL (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) en een aantal grote Indiase en internationale banken, waaronder HDFC Bank en de Bank of India. Het bedrijf biedt berichtendiensten voor binnenlandse marktinfrastructuren, banken en bedrijven.

Het nieuwe programma heeft MonetaGo’s netwerktechnologie voor financiële diensten als basis. De bedrijven integreren deze technologie met de gestandaardiseerde SWIFT-financial messages.

De banken zullen naar verluidt een gedeelde distributed ledger inzetten dat voldoet aan de eisen op het gebied van governance, beveiliging en gegevensprivacy. Zo willen ze de efficiëntie en veiligheid van hun financiële producten en procedures verbeteren.

Volgens Kiran Shetty, CEO van SWIFT India, zal het bedrijf handelsprocessen digitaliseren, terwijl MonetaGo “oplossingen voor fraudebeperking zal bieden. Op die manier kan het dubbele financiering voorkomen en de authenticiteit van e-way Bill controleren.” E-way Bill is een elektronisch gegenereerde factuur voor het specifieke verkeer van goederen met een waarde van meer dan 50.000 roepies ($700).

“De focus van India ligt op een digitale infrastructuur die wordt ondersteund door zowel beleid als technologische innovatie. Het is daarom logisch dat grote institutionele spelers geïnteresseerd zijn in deze producten en initiatieven,” zei Jesse Chenard, CEO van MonetaGo.

Meer kennis over DLT

In september keurde het Union Cabinet of India een Memorandum of Understanding (MoU) goed voor een onderzoek naar DLT. Het doel van het onderzoek is om meer kennis over DLT te vergaren, en ook de gebieden te definiëren waar de technologie kan worden ingezet om de operationele efficiëntie te verbeteren. Een aantal vooraanstaande banken zullen het onderzoek gezamenlijk uitvoeren “in het belang van de ontwikkeling van de digitale economie”.

Cointelegraph meldde in augustus dat de centrale bank van India van plan is haar kennis van cryptocurrency en blockchain-technologie te verbeteren. Het zou daarom een eenheid hebben opgezet die de technologie “onderzoekt”. Zo onderzoekt de bank “wat kan worden aangenomen en wat niet.”

In maart 2018 publiceerde SWIFT een rapport over hoe een DLT Proof-of-Concept (PoC) de afstemming van Nostro-accounts kan ondersteunen. De resultaten tonen aan dat DLT de nodige functies van de afstemming van Nostro-accounts kan bieden. Damding Vanderveken, Head of Research and Development bij SWIFT, zei: “Het PoC ging buitengewoon goed. Dat bewijst dat er met name met DLT en het Hyperledger-fabric fantastische vorderingen zijn gemaakt.”