Thai BTW IBM Revenue Department SEC Thailand Bitcoin BoT Blockchain Belasting
Thailand

De Thai Revenue Department heeft plannen bekendgemaakt om belastingbetalingen te volgen met behulp van blockchain en machine learning. Dit meldt de Bangkok Post op 5 november.

Ekniti Nitithanprapas, de directeur-generaal van de Revenue Department, vertelde verslaggevers dat zij blockchain zullen gebruiken om de geldigheid van belastingbetalingen te verifiëren. Daarnaast zal blockchain worden gebruikt om het proces van belastingteruggave te versnellen.

Machine learning zal op zijn beurt helpen om belastingfraude aan het licht te brengen en meer transparantie te creëren, merkte Nitithanprapas op. Hij merkte verder op dat een digitaal belastingsysteem op basis van moderne technologieën een van de topprioriteiten van de overheid is.

Nitithanprapas, die ook internationaal economisch adviseur is geweest van het Fiscaal Beleidsbureau voor het Ministerie van Financiën van het land, heeft niet onthuld wanneer het experiment van de afdeling met belastingbetalingen precies gaat beginnen. Hij wilde ook niet zeggen welke specifieke oplossingen het gaat gebruiken.

De Thai Revenue volgt duidelijk het pad van het Ministerie van Handel van het land op het gebied van technologie-acceptatie. Dat ministerie kondigde vorige maand aan dat het gedecentraliseerde oplossingen in auteursrecht, landbouw en handelsfinanciering zal gaan testen. Het ministerie legde uit dat de haalbaarheidsstudies naar blockchain zich richten op digitale ID’s, IP-registratiebeheer en beveiliging. Het ministerie zal ook smart contracts gaan onderzoeken.

De financiële sector in Thailand zet ook steeds vaker blockchain-netwerken in. In oktober ging de oudste bank van Thailand, Siam Commercial Bank, de samenwerking aan met het wereldwijde managementadviesbureau Accenture. Samen gaan zij een ​​blockchain-platform voor supply chains ontwikkelen.

In september werkte de op drie na grootste bank van Thailand, Kasikornbank, samen met het B2B Connect-programma van Visa. Zo kan de bank haar klanten een door blockchain-aangedreven oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen bieden.

BRONCointelegraph
Richard gelooft heilig in de mogelijkheden van nieuwe technologie en probeert de nieuwe technologieën en gadgets graag zelf uit. Zo kwam hij in 2013 voor het eerst in aanraking met blockchain en investeerde hij in projecten zoals Bitcoin, Litecoin en Ripple. Tegenwoordig ondersteund Richard de redactie van bitned.nl door de leesbaarheid van content en nieuwe artikelen te verbeteren.